Školska godina je uveliko u toku i većina roditelja se ponovo pita da li je ranac koji njihova deca nose odgovarajući. Možda je vaše dete preraslo svoj prošlogodišnji ranac,  pa je razumno da se pitate koji će ranac biti najbolja i najpraktičnija opcija. Pored šara i džepova, imate još jedan izbor koji u svoje vreme verovatno niste morali da uzmete u obzir: Sa točkićima ili bez točkića? Školski rančevi sada dolaze u izboru različitiih varijanti naramenica, novih opcija na točkovima, ali i najnovijih opcija koji kombinuju ova dva. Šta je najbolje za vašeg učenika? Pročitajte u nastavku dok raščlanjujemo opcije.


Rančevi na točkiće  

Točkovi. Izum koji je u potpunosti izmenio naše čovečanstvo. Toliko svestran da se može pridodati i na rančeve. Pogotovo na one rančeve koje deca koriste svakodnevno kao što su rančevi za školu

Ali, ako su toliko genijalni, zašto onda većina dece ipak ne koristi rančeve na točkiće? Zašto svakodnevno viđamo toliko mnogo dece koja i dalje nose kompletan školski pribor na leđima? 

Točkići na rančevima zamišljeni su isprva da bi se gotovo u potpunosti neutralisao problem preteških đačkih torbi. Rančevi na točkiće savršeni su za učenike koji imaju puno knjiga (i više) da mogu da ih odvuku tim dugim dugačkim hodnicima. 

Pulse rančevi na točkiće su dovoljno prostrani da u njih može sve da stane, lagani su za upravljanje (točkići su kvalitetni, a ručica je kompaktna i u skladu sa uzrastom dece, ali se može podesiti na visinu i za roditelje). Pulse rančevi na točkiće ne samo da imaju točkove, već poseduju i naramenice sakrivene u odeljku sa patentnim zatvaračem, pa kada je to potrebno, mogu se nositi kao običan ranac - na leđima.


Prednosti 

Svi znamo koliko su teške torbe đaka prvaka, a ni sa starijim razredima situacija nije nimalo bolja. Nošenje rančeva može da bude teško deci, mogu osećati nelagodnost u ramenima, a pogotovo ako dete ima nasledni problem sa leđima. Točkovi preuzimaju tu težinu i smanjuju opterećenje. Osim toga, Pulse rančevi pružaju i tu mogućnost da, ako opterećenje nije toliko naporno, vaše dete može da koristi naramenice. 

Ova opcija predstavlja možda nešto najbolje iz oba sveta i sasvim je solidna opcija za mnogu decu. Još jedna prednost je što ovi rančevi mogu da se koriste i za putovanja. Podjednako su zgodni i za pakovanje i za vuku i transport. Jednostavno rečeno, uz njih vam neće biti potrebna posebna torba za putovanje za dete. 


Potencijalne mane rančeva sa točkovima

U prošlosti su rančevi na točkićima bili neudobni i nisu uvek imali točkove koji su dugo trajali. 

Takođe, mnogi roditelji su skeptični prema ovim rančevima jer smatraju da je dno previše izloženo različitim uticajima i da će brzo propasti. Dok pojedini brendovi koriste točkove od jeftine plastike, kojima je teško manevrisati i poseduju dno torbe koje bi se znatno brže istrošilo i (doslovno) pocepalo, u našoj ponudi možete naći rančeve sa kvalitetnim točkićima koji omogućavaju isključivo glatku vožnju i garantuju da će dno biti izdržljivo jer poseduje posebna ojačanja i može se lako održavati. 

Sa druge strane, konstrukcija rančeva na točkiće Pulse nije toliko masivna i naši rančevi na točkiće su podjednako zgodni za nošenje na leđima kao i bilo koji drugi tip rančeva iz naše ponude. 

Međutim, mana rančeva na točkiće koju do skoro nismo uspeli da prevaziđemo, može biti njihova čvrstina i veličina, odnosno činjenica da su nešto glomazniji od drugih tipova rančeva. U slučaju da škola ima manje ormariće, postoji šansa da ova vrsta rančeva neće stati u njih. Takođe, ako put do škole nije idealan za guranje, ili škola ima previe stepenika, onda rančevi sa točkovima takođe nisu najbolji izbor. I to je razlog zbog kojih mnogi roditelji odustaju od naših standardnih rančeva na točkiće. 


Koje su pogodnosti anatomskih rančeva?

O prednostima anatomskih rančevima smo generalno dosta pisali (videti blog Kako da budete sigurni da ste odabrali dobar anatomski ranac), ali nije na odmet da ponovimo. Anatomski rančevi su najbolja opcija za nošenje, pogotovo za đake početnih razreda koji nose veći teret. Svakako, oni moraju imati podlogu za leđa i postavljene naramenice, ali su i mnogo više od toga. Postoje i dodatne funkcije pozajmljene od ozbiljnih planinara, poput dodatnih kaiševa za pričvršćivanje ranca i optimalnu raspodelu tereta, čvrstih džepova za flaše sa vodom i posebnih ojačanja na dnu ranca. U kombinaciji sa najkvalitetnijim materijalima koji su lagani, ali i koji dišu, možete biti sigurni da ste izabrali ranac koji će moći da koristi i više dece. 

Pulse anatomski rančevi poseduju sve navedene karakteristike. Dodali bismo da Pulse anatomski rančevi poseduju i najkvalitetnije zipove i Niko kopče, kao i pregrade i organizere za bolju organizaciju unutar ranca. Pojedini modeli sadrže i kabanicu za zaštitu od kiše i svaki anatomski ranac osmišljen je sa idejom da maksimalno olakša nošenje knjiga detetu. Jer, učenje je samo po sebi već dovoljno teško, a niko ne želi da takvi budu i rančevi. 


Kolica za ranac kao idealno rešenje za one kojima standarni rančevi na točkiće nisu idealni

Istina je. Standardni rančevi na točkiće ne odgovaraju baš svakome. Nemaju svi uslove da neometano vuku ranac do škole i nazad ili imaju previše stepenica u školi koje nisu zgodne za vuku. Ali, opet, nema roditelja koji nije pomislio bar u jednom trenutku kako bi bilo zgodno da njihovo dete poseduje obe vrste ranca. 

Imajući u vidu navedeno, kao i sve prednosti anatomskih i rančeva na točkiće, kreirali smo posebna kolica zahvaljujući kojima se neutrališu svi razlozi koje bi neko mogao da ima protiv rančeva na točkiće. 

Kolica za ranac su dodatak koji omogućava da se iskoriste sve prednosti koje daju i anatomski i rančevi točkiće. Jednostavno rečeno omogućavaju vam fleksibilnost koju ne biste imali kada bi morali da se odlučite samo za jednu vrstu ranca. Kada je potrebno da se ranac vuče, koristićete kolica. Ukoliko vam kolica nisu potrebna opet ih lako možete razmontirati i “osloboditi” anatomski ranac. Šta dobijate kada se odlučite za kombinaciju ranca i kolica za ranac? 

  • maksimum udobnosti i komocije prilikom nošenja i vuče ranca, bez obzira da li je potrebno da se isti vuče ili nosi na leđima

  • bezbednost dece u saobraćaju - na svim rančevima iz naše ponude nalaze se reflektujuće komponente za situacije sa slabom vidljivošću

  • drške na vrhu kolica olakšavaju unošenje torbe u autobus i van njega. 

  • Ranac se može držati ili uspravno pored klupe ili u bilo kom ormariću kada je bez kolica

  • odličnu organizaciju (zahvaljujući brojnim pregradama i dodacima koje sadrže anatomski rančevi)

  • vodoodbojni, čvrsti poliester i kabanicu u slučaju neočekivanih i loših vremenskih prilika

  • kvalitetan, fleksibilan i funkcionalan ranac koji će deci trajati dugo


Kolica za ranac iz naše ponude kompatibilna su sa svim rančevima iz kategorije anatomskih rančeva, osim za pojedine outlet modele. Kompletnu ponudu anatomskih rančeva, uključujući i dodatna kolica za ranac, pogledajte na ovom linku - https://pulseserbia.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/anatomski-rancevi-za-prvake/6439/
Podeli sa prijateljima: