Da, uvođenje rančeva u poslovni outfit bio je prava revolucija, jer i dalje postoji veliki broj onih koji rančeve za odrasle povezuju isključivo sa sportom i sa rekreacijom. 

U daljem tekstu ćemo predstaviti savete za odabir najboljeg poslovnog ranca i otkrićemo vam koje su to najvažnije stavke koje biste apsolutno morali da znate kada birate ranac za vaš posao. 

Pre nego što nastavimo, važno je da napomenemo da razmišljanje da rančevi nisu za svakoga nije ispravno, čak i ako se zalažete za elegantnije i klasičnije outfite, jer, veliki izbor rančeva za posao i njihova sve veća popularnost govore u prilog sasvim suprotnom shvatanju. 

I zato, ne bi li postali vlasnik najboljeg poslovnog ranca ikada i kako biste se osećali  odlično dok ga nosite, trebalo bi da sledite nekoliko jednostavnih, a opet zahtevnih saveta. Čitajte pažljivo…


Izađite iz svojih okvira

Ovaj korak nije obavezan, jer mnogi ljudi zapravo i nemaju problema sa tim, ali, ako ste početnik u domenu “rančevanja”, prvo što bi trebalo da uradite jeste da poradite na svom načinu razmišljanja. Jednom kada shvatite koliko bi za vas i vaše zdravlje moglo biti značajno da nosite poslovni ranac umesto teških i nezgodnih torbi, sigurno ćete se pitati kako to ranije niste shvatali. 

U našem društvu postoje brojne predrasude, a neke od njih uključuju da se ranac ni u kom slučaju ne može savršeno uklopiti u poslovni stajling, ali, ako malo bolje pogledate modne trendove, ali i prolaznike na ulici, sigurno ćete videti puno primera poslovnih outfita zaokruženih rančevima. Čak i bez trendova i uveravanja sa strane, zdravlje je uvek bilo u modi, a sigurni smo da će vam vaša kičma biti višestruko zahvalna čim pređete na “rančevanje”.  

Samo budite svesni svih blagodati koje ovo može doneti: manje bolova u leđima (ili ih uopšte nema), sloboda kretanja, veći prostor za vaše stvari. A šta je sa manama? Mane zapravo nisu ni vredne pomena, jer gotovo da ih i nema. 


Razmislite o karakteristikama koje mora imati vaš idealni poslovni ranac

Sada je vreme da pređemo na konretnije savete. Jedan od najvažnijih saveta u vezi izbora poslovnog ranca koje vam možemo dati jeste da se organizujete i da pokušate da razmislite šta je to što je potrebno da svakodnevno sa sobom nosite na posao. Pitanja na koja bi trebalo da odgovorite su: 

  • Da li nosite svoj laptop? 

  • Jeste li od onih koji uvek moraju da nose puno dokumenata? 

  • Da li od kuće svakodnevno na posao nosite vodu i/ili ručak? 

Ukoliko je na većinu navedenih pitanja vaš odgovor da, verovatno je da će vam biti potreban ranac većih dimenzija, sa mnogo džepova i dovoljno prostora za sve ono što morate nositi sa sobom svakodnevno.

Sa druge strane, ako ste minimalista, taj veći ranac vam zapravo i nije vam potreban. Veća zapremina vam uopšte neće pomoći. Zbog toga bi zaista trebalo unapred da znate šta želite i koji su vam prioriteti i zahtevi koje bi vaš idealni poslovni ranac trebalo da ispuni. 

Štaviše, ako na posao nosite svakodnevno svoj laptop, bilo bi preporučljivo da birate rančeve koji imaju kaiševe i dodatnu zaštitu za laptop kako bi vaš uređaj ostao na mestu. Pregrade ojačane sunđerom takođe su odličan dodatak jer štite vaše laptopove od bilo koje moguće pretnje.


Kombinacija poslovnog ranca i torbe

Znajući da mnogima koji rade ipak znači ta funkcija poslovne torbe za nošenje laptopa i dokumenata, napravili smo model koji kombinuje najbolja iz oba sveta. U pitanju je poslovni ranac Neptun Grey i ranac Neptun Black čija glavna karakteristika jeste mogućnost kombinovanog nošenja. Kada vam je to potrebno, ovaj model možete nositi na leđima kao poslovni ranac, a model poseduje i dodatne ručke koje omogućavaju nošenje kao kod poslovne torbe. Još jedna zgodna karakteristika jeste što ovaj model poseduje i dodatne konektore za slušalice i punjač za mobilni telefon što ga čini idealnim za dopunu i korišćenje uređaja dok ste u pokretu. Takođe, na USB/MEDIA konektor se može prikačiti power bank (eksterna baterija). Ovaj dodatak se nalazi u predelu grudi ili ramena pri nošenju ranca I lako se povezuje. Još jedan razlog zbog koga kupci daju prednost ovom modelu jeste sofisticiran izgled, što ovaj ranac čini idealnim za sve poslovne prilike. 

 

Kvalitet iznad kvantiteta

Kladimo se da ste to čuli bar stotinu puta, ali to ovu tvrdnju ne čini ništa manje istinitom. Obzirom da ćete ih koristiti svakodnevno i da bi trebalo da izdrže dugotrajno korišćenje u najrazličitijim uslovima, kao i da u njima nosite opremu i dokumenta koji su vam važni za svakodnevno funkcionisanje, veoma je važno da kupite kvalitetan poslovni ranac. Kvalitet čini kombinacija dobrih materijala i načina izrade, ali i pametan dizajn i pažnja za detalj.  

Preporučujemo da se držite jačih materijala i šavova; vaš novi ranac će na taj način biti izdržljiviji. Odvojeni džepovi i pregrade takođe će sjajno obaviti posao, bilo bi vam lakše da ostanete organizovani dok olovke i dokumente stavljate u tačno podeljene i različite odeljke. Na taj način ćete i izgledati profesionalnije na sastanku kada morate nešto da uzmete iz ranca. Nećete ostaviti isti utisak ako odmah posegnete za olovkom ili određenom fasciklom u odnosu na situaciju kada morate da preturate po torbi ili rancu neko vreme dok vas sagovornik posmatra i čeka. 


Otmeni i elegantni ili sportske varijante 

Takođe, ne bi trebalo da zaboravite i na okruženje u kojem radite. I dalje morate da vodite računa o svom izgledu, da biste impresionirali svoje klijente i kako biste doprineli da se osećaju prijatno oko vas. Ovde se vraćamo na pitanje uklapanja ranca u vaš poslovni outfit. Dobra vest je da rančevi doprinose ležernijem izgledu, koji takođe može imati pozitivan efekat na vaše klijente.

Jedini savet, bilo da li se odlučite za elegantniju ili sportsku varijantu ranca, jeste da se držite jednostavnijih dezena i boja, a da eksperimentisanje ostavite za rančeve koje koristite van posla. Jednobojne i svedene rančeve ćete takođe lakše uklopiti u bilo koji outfit. Ipak, neće vam biti teško da sledite ovaj savet, jer mnogi proizvodi dostupni na tržištu imaju lep kroj i u okviru su pomenutog stila. 

I na kraju …


Uticaj nošenja poslovnog ranca na kičmu i držanje

Nedavna istraživanja pokazala su da svakodnevno nošenje torbe preko ramena može trajno da našteti vašem zdravlju, a naročito vašoj kičmi. Ukoliko svakodnevno nosite teške torbe prek oramena, na kičmi bi se mogle pojaviti neke krivine zbog težine koja je usmerena na jedan deo vašeg tela, a kada se to dopuni dugotrajnim sedenjem i manjkom fizičke aktivnosti, bolovi u leđima brzo mogu da postanu nova svakodnevnica za vas ako niste svesni svih ovih pretnji.

Ako imate tendenciju da hodate do posla ili kao prevozno sredstvo koristite skuter, bicikl ili električni trotinet, još je preporučljivije da nosite poslovni ranac. Jedino ćete na taj način bez problema moći da nosite ono što vam treba za vaš poslovni dan, a da vam bude komotnije i da ne opterećuje kičmu.  

I zato, nadamo se da smo vas u potpunosti uverili da su poslovni rančevi odličan izbor. Sledite gore navedene savete i nastavite da radite na svom razvoju, kako fizičkom, tako i mentalnom. Jer, za uspeh u poslovnoj karijeri trebaju vam zdravije telo i um, i zato počnite sa donošenjem pametnih izbora koji će definitivno imati veći uticaj u budućnosti. 

Pregled naših poslovnih rančeva možete pogledati na ovom linku - https://pulseserbia.com/category/poslovne-torbe-i-rancevi/6432/


Podeli sa prijateljima: