Veseli zvuk točkića koji se vrte po hodniku. Jednostavno podešavanje ručke kojoj je potreban samo jedan “klik” da se podesi tačno tamo gde treba. Zvuk torbe koju dete spušta na pločnik nakon što izađe iz automobila. Da li vam je draže da vas na školsku torbu vašeg deteta asociraju ovakvi zvuci od brige da li je teret koji nosi na leđima pretežak za njegov uzrast?

Istraživanja su pokazala da današnji đaci, pogotovo prvaci, svakodnevno nose teret koji je iznad dozvoljene granice za njihovu težinu/visinu. Takođe, sve je veći broj đaka koji imaju neki od deformiteta kičme. Školska torba nije jedini uzrok tome, ali ima značaj koji nije zanemarljiv. 

Ukoliko ste zabrinuti kako će vaše dete da svakodnevno nosi sa sobom toliko knjiga i drugu opremu za školu, možda ne postoji bolja opcija od rančeva na točkiće. Sama činjenica da vaše dete ne mora teret da nosi na leđima, već da ga vuče, uticaće na to da se smanji opasnost od potencijalnih deformiteta i drugih problema sa držanjem.

Pulse Wheels serija

Svesni problema tereta koji nose đaci prvaci, osmislili smo Pulse seriju rančeva na točkiće. Umesto da sam teret deca nose na svojim leđima, oni mogu da vuku ranac na točkiće, a ukoliko dete ipak ima potrebu da isti ranac nosi na leđima, može da iskoristi i dodatne kaiševe. U našoj online prodavnici možete da nađete kompletnu ponudu Pulse rančeva na točkiće i da odaberete jedan koji će vam služiti više godina. Svi rančevi iz naše serije rančeva na točkiće poseduju i zaštitu sa donje strane ranca, kao i zaštitu za same točkiće, koja je jako zgodna u slučaju vremenskih neprilika, kada su putevi mokri i slično. Pošto se točkovi u tim situacijama zaprljaju, zaštita omogućava da se dečija garderoba ne isprlja ukoliko dete odluči da svoj ranac nosi na leđima. Takođe, samo dno ranca izrađeno je od plastike koja se lako održava. Što se tiče samih točkića, oni su silikonski i lako se kotrljaju. Dodatni kaiševi za nošenje na leđima jednostavno mogu da se izvade i pripreme za nošenje, a kada detetu ova opcija nije neophodna, ono može lako da ih ponovo vrati na svoje mesto. Pulse rančevi na točkiće poseduju po više pregrada, jednu glavnu, koja je veća i namenjena za nošenje knjiga i druge krupnije opreme, dok je manji džep namenjen za nošenje sitnijih stvari. Iako su ovi rančevi najčešći izbor za kupovinu za đake prvake, oni su pogodni i za stariju decu jer poseduju ručke čija visina može jednostavno da se produži (postoje dva stepena podešavanja visine za podešavanje ručke), a zgodni su i u situacijama kada roditelj želi da pomogne detetu sa torbom. 

 

Kada je ranac na točkiće idealan izbor

Pre nego što se odlučite da svome detetu kao ranac za školu nabavite ranac na točkiće, trebalo bi da imate na umu par stvari:

Kao prvo, razmislite o putevima i stazama koje će dete morati da pređe do škole. Postavite sebi par pitanja: da li je put do škole odgovarajući da se po njemu torba može neometano vući? Da li postoje neke prepreke koje bi mogle da smetaju? Da li su trotoari dovoljno široki? 

Ukoliko su ti oslovi zadovoljeni, razmislite i o uslovima u samoj školi? Da li će dete biti u jednoj učionici ili će morati više puta u toku dana da menja učionice? Da li će dete morati taj ranac da penje uz stepenice? Da li škola u koju vaše dete ide poseduje ormariće? Da li su ti ormarići odgovarajućih dimenzija da u njih može da stane ranac na točkiće? 

Nakon što sebi odgovorite na ova pitanja, vreme je da odlučite: da li će vašem detetu ranac na točkiće biti od velike pomoći ili ipak nije zadovoljeno dovoljno uslova da poseduje ovu torbu? Da li postoji bolja opcija?

Naš tim koji se bavi dizajniranjem rančeva, mislio je na pomenute probleme i tako je nastala nova kolekcija anatomskih rančeva za prvake koji se mogu nadgraditi kolicima za rančeve. Evo kako to izgleda:

#novitet Kolica za anatomski ranac

Pulse anatomski rančevi dizajnirani su tako da se prilagođavaju građi deteta i poseduju anatomsku konstrukciju koja zajedno uz dodatne kaiševe za kopčanje na boku i oko struka tako da se sam teret ravnomerno raspoređuje i samim tim se manje opterećuju detetova leđa. Roditelji se odlučuju za ove rančeve za decu koja polaze u prvi razred jer imaju mogućnost podešavanja kaiševa koji omogućava da ranac raste zajedno sa detetom tako da se može koristiti i za više školskih godina. Nova serija anatomskih rančeva dizajnirana je tako da se po potrebi može nadgraditi kolicima za ranac. Ova kolica omogućavaju vam da dobijete najbolje od obe opcije: kompletnu prednost koju nude anatomski rančevi, kao i praktičnost koju nude rančevi na točkiće. Najbolje od svega je da kolica možete sa lakoćom odvojiti od ranca u bilo kojem trenutku. Kada vam je potrebno da ranac ima točkiće, jednostavno ćete postaviti mehanizam. Kada želite da dete koristi samo ranac, mehanizam ćete ukloniti i time ste rešili sve potencijalne probleme koje smo naveli u prethodnom pasosu i dobijate jedan multifunkcionalni ranac. 

Rančevi na točkiće zgodni su i za putovanja

Kada putujete zajedno ili bi vaše dete trebalo da putuje na rekreativnu ili kraće putovanje bez vas, rančevi na točkiće mogu da mu posluže kao torba za put. Ovi rančevi su dovoljno izdržljivi da se u njih može spakovati veći teret, a deca će biti zadovoljna jer će imati svoj ranac/kofer koji im je već dobro poznat. 

Samoj deci je vrlo zabavno da vuku ove torbe, a roditelji su zadovoljni jer su rešili problem nošenja teških torbi. Pogledajte našu ponudu rančeva na točkiće i pronađite idealan ranac za vašeg đaka školarca!

Podeli sa prijateljima: