Bez obzira da li imate veliku poslovnu zgradu za svoj tim ili radite solo u jednostavnoj kancelariji koju ste napravili kod kuće, kancelariju morate da opskrbite svim zalihama i opremom koja je potrebna za svakodnevno poslovanje vašega preduzeća. Tačne stavke mogu se razlikovati od firme do firme. Međutim, postoje neke opšte kategorije koje biste trebali da uzmete u obzir kada opremate kancelariju. U ovom tekstu predstavićemo vam listu stavki koje biste možda želeli da kupite.

Kupovina kancelarijskog materijala može da izgleda kao relativno jednostavan zadatak.

Svakako, za početak će vam očigledno biti potrebne, olovke, papir, heftalice i spajalice.

Međutim, ako ste ikada radili ili ste imali prilike da provedete određeno vreme u kancelariji, onda sigurno znate da se ta lista neophodnih predmeta sa male i jednostavne lako pretvara u veoma dugačku listu.

Čim pronađete jednu stavku obavezne kancelarijske opreme, shvatićete da će vam biti potrebno još nešto, pa čak i mnogo više predmeta nego što ste ranije planirali.

U ovom praktičnom postu naći ćete listu uobičajenih kancelarijskih materijala koji se mogu naći u kancelarijama širom sveta.

Bez obzira da li obnavljate zalihe kućne kancelarije ili vam je potreban spisak kancelarijskog materijala za novi radni prostor, u listi kancelarijskog materijala koja sledi sve je pokriveno. 


Generalne potrepštine za kancelariju

Svaka kancelarija mora imati neke osnovne potrepštine. Iako danas možete toliko toga da učinite sa tehnologijom, ipak postoje trenuci kada trebate određene stvari da zapišete na staromodan način ili da sačuvate neke kopije dokumenata. Ove osnovne zalihe obično nisu skupe. Možete ih preuzeti u bilo kojoj prodavnici kancelarijskog materijala ili čak naručiti putem interneta (na primer, u našoj online prodavnici). Dobro je da imate ove potrepštine pri ruci čak i ako ne mislite da ćete ih koristiti svakoga dana, samo da ne biste morali da istrčavate do prodavnice svaki put kada vam neočekivano zatraba sveska ili spajalica. 

Dakle, generalne potrepštine za kancelariju su: 


Tehnologija

Danas je nezamislivo da firme mogu da funkcionišu bez tehnologije. Tehnologija spada i obično malo veću investiciju, ali, i sami ćete se složiti da je bitno da ona bude kvalitetna. Ukoliko želite da započnete sa radom u novoj kancelariji, ovo su neki od neophodnih tehničkih predmeta koje biste možda morali da nabavite: 

 • Računari

 • Laptopovi

 • Smartphone

 • Tableti

 • Bežični ruter

 • Štampač

 • Fotokopir mašina

 • Skener

 • Telefon


Nameštaj

Bilo da imate kućnu kancelariju ili namenski prostor za ceo tim, treba vam mesto za sedenje i rad. Kancelarijski nameštaj možete da pronacđete u mnoštvu različitih stilova, tako da ga možete prilagoditi svojim specifičnim željama ili atmosferi koju želite da kreirate u svojoj kancelariji. Od nameštaja će vam biti neophodno: 

 • stolovi za rad

 • stolice 

 • divajderi

 • lampe

 • konferencijski sto za sastanke

 • oprema za skladištenje

 • plutana tabla (za sve važne zadatke i obaveštenja koja želite da imate u vidu vi i vaši zaposleni) 


Oprema za skladištenje:

Kako bi vaša kancelarija bila organizovana, potrebna vam je osnovna oprema za skladištenje. Ova oprema može vam biti prva pomoć u sortiranju dokumenata i važnih kancelarijskih materijala tako da uvek znate gde možete da pronađete potrebne stvari. Takođe, dodatno mesto za držanje svih osnovnih kancelarijskih potrepština je odličan način da vam radni sto ne bude stalno pretrpan. 


Za sastanke i prezentacije

Gotovo da nema ništa gore od dolaska na sastanak na kom se izgubi previše vemena jer vi ili vaš sagovornik nemate odgovarajuću opremu. Baš kao i što kreiraju dnevni red za sastanke, kompanije moraju da pripreme i odgovarajuće prostorije za sastanke sa svom potrebnom opremom koja će osigurati da sastanak može da započne na vreme i da će nesmetano teći.


Međutim, šta spada u potrebnu opremu za salu za sastanke? Evo liste za početak.

Magnetna tabla

Magnetna tabla i odgovarajući markeri za tablu postaju obavezna stavka u svakoj ozbiljnoj sali za sastanke. Možda ćete morati da napravite neke beleške tokom sastanka ili da napravite skice kako biste klijentu detaljnije objasnili temu. U našoj ponudi možete pronaći i dvostranu magnetnu tablu koju ćete jednostavno moći da zarotirate kada želite da sačuvate ono što ste napisali na jednoj strani ili kada žurite i nemate vreme za brisanje i novo ispisivanje sadržaja. Prednost ove table ogleda se i u stalku sa točkićima zahvaljujući kome tablu jednostavno možete da odložite u stranu ili pak u drugu kancelariju kada vam više nije neophodna. 


Konferencijske stolice i sto

Kada birate određen sto i stolice za salu za sastanke, razmislite kako će taj isti sto i stolice da funkcionišu u prostoru, kao i kakav je vaš ritam što se tiče poslovnih sastanaka. Da li je sto možda prevelik za trenutnu prostoriju ili vam generalno nije potreban toliki sto? Da li su stolice neudobne toliko da prisutni neće moći da se fokusiraju na vašu prezentaciju?


Projektor

Projektor ili jednostavna mogućnost da svoj laptop povežete sa velikim monitorom odličan je način da vaš sastanak bude što je praktičniji mogući. Umesto da pozivate sagovornika da se nagne nad vaš monitor dok istovremeno pokušavate da otvorite prezentaciju ili da ukažete na određenu stavku na vašem računaru, možete direktno da baratate sa podacima dok ih vaš sagovornik ili sagovornici gledaju zajedno sa vama. U pitanju su mali detalji koji nisu toliko jeftini, ali imaju ogroman značaj za poslovne sastanke. 


Kablovi za povezivanje i adapteri za struju

Ovo deluje kao neznačajna stavka, ali ništa ne ometa sastanke više nego prazna baterija na laptopu ili neispravni kablovi. I zato, obavezno se postarajte da su svi kablovi ispravni i da ima dovoljno utičnica za sve. Možda ćete čak i ranije želeti da isprobate kablove kako biste bili sigurni da na sastanku nećete naići na probleme sa povezivanjem.


Funkcionalna audio-vizuelna oprema

Ukoliko je za prezentaciju potreban zvuk, potrebno je da i tu opremu da pripremite unapred.  Uverite se da zvučnici ispravno funkcionišu i da li imate prave veze za njih.


Oprema za audio ili video konferencije

 Da li će svi učesnici sastanka biti prisutni ili imate one koji će se uključiti putem online aplikacija? Uverite se da je oprema za konferencije postavljena unapred kako niko ne bi propustio važne delove sastanka.


Aparat za kafu i / ili za toplu vodu za čaj

Prisutni bi trebalo da budu razbuđeni i usredsređeni na sastanak i zato se pobrinite da imaju ono što im je neophodno da se fokusiraju. Za nekoga će to biti kafa, za nekoga čaj ili samo čaša vode. Budite pripremljeni i ne dozvolite da vaši sastanci pate zbog ovih sitnica. 


#Pulse kancelarijski materijal

Verujemo da ste čitajući tekst primetili da većina stavki koje smo naveli može da se nabavi i u našoj online prodavnici. Možete se pouzdati da je kompletan kancelarijski materijal koji imamo u ponudi pouzdan i kvalitetan - i predstavlja  idealno pomagalo za vaš svakodnevni rad. Kompletnu ponudu možete videti na ovom linku - https://pulseserbia.com/category/kancelarijski-materijal/6470/Podeli sa prijateljima: