Pitanje ranca za školu, bez obzira da li je namenjen za polazak u školu đaka prvaka ili je za dete tinejdžerskog uzrasta, svakako nije svima najbitnije, ali može biti vrlo nezgodno ukoliko unapred ne razmislite o prohtevima koje mora da ispuni. Jako je bitno izabrati kvalitetan ranac u skladu sa uzrastom deteta, ali je potrebno izaći u susret i njegovim ličnim zahtevima. Iz tog razloga, pripremili smo za vas sledeći tekst koji sadrži sve neophodne informacije koje morate imati na umu pre nego što se zaputite u nabavku i koji će vam olakšati odabir idealnog ranca za vaše dete.

Idealni ranac za školu za prvake

Na šta obratiti pažnju? 

 • materijal - prednost dajte platnenim i kvalitetnim poliester materijalima. Ovi materijali su lakši u odnosu na, npr. kožne i trebalo bi da proverite kakva vrsta boje je korišćena pri izradi. Bitno je da su boje netoksične i sigurne za upotrebu. Na delovima ranca koji direktno prijanjaju uz telo deteta (kaiševi i zadnji deo ranca), idealno bi bilo da pronađete one koji poseduju prozračne materijale, tj.  dodatke protiv znojenja. Dno ranca trebalo bi biti dodatno ojačano tako da može da podnese i veći teret, ali i iz razloga da ne bi došlo do bušenja dna usled nošenja oštrih predmeta.
 • naramenice - naramenice moraju biti čvrste, da se ne usecaju i da su dovoljno široke i podesive kako bi se ranac što pravilnije namestio tako da odgovara detetu. Podesive naramenice su takođe zgodne jer daju mogućnost da ranac „raste“ zajedno sa detetom tako da može da posluži i za naredne razrede. Važno je i da su naramenice široke i čvrste, kako se ne bi usecale u dečija ramena. Za prvi razred preporučuju se isključivo duple, tj. rančevi koji imaju dva kaiša 
 • dodatne kopče -  za kontrolu visine, za kopčanje napred i kontrolu oko struka kako bi se regulisalo opterećenje na ramenima i leđima kod manje dece
 • rančevi sa točkićima mogu biti zgodni, ukoliko imate uslova za korišćenje istih. Ideja da dete ne mora da nosi teret na leđima, već da vuče torbu na točkiće svakako je primamljiva, ali bi valjalo proveriti kakva vam je trasa do škole, tj. da li dete može neometano da vuče torbu. Bitna stavka je i da li škola poseduje ormariće i da li se dimenzije takvog ranca uklapaju u iste

Navedena pravila imali smo na umu pri izradi serije Anatomic i Anatomic still rančeva. Ove modele možete pogledati na sledećem linku:

https://pulseserbia.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/anatomski-rancevi-za-prvake/6439/

Namenjeni deci uzrasta 6 do 10 godina, spadaju u jedan od najpopularnijih modela od strane kupaca i najčešće se, zbog jedinstvene anatomske konstrukcije biraju upravo za polazak u školu. Izrađuju se od vodootpornog materijala, uz reflektujući materijal za bezbedno učešće dece u saobraćaju. Važno je napomenuti da su boje i materijali korišćeni za izradu svih Pulse rančeva rađeni po “Reach” standardu. To znači da ne morate da brinete o toksičnim sadržajima i da ne sadrže azo-boje i formahelide. Za neometano otvaranje i trajnost korišćeni su sbs rajsfešlusi i niko kopče. Ranac poseduje jednu prostranu glavnu pregradu, dva prednja džepa za organizaciju sitnica i dodatne džepove od poliestera sa strane za vodu ili slično.  Naramenice su postavljene i dodatno ojačane za maksimalnu udobnost i poseduju dodatne kopče za kontrolu visine (tako da se mogu nositi tokom više godina), za kopčanje napred i za kontrolu oko struka. Na taj način osigurava se udobnost i ravnomerna raspodela opterećenja. Na vrhu ranca sa leđne strane dodali smo etiketu za obeležavanje imenom i adresom deteta. Dno je izrađeno od kvalitetne izdržljive gume koja je jednostavna za održavanje i poseduje džep u okviru koga se nalazi kabanica za zaštitu od kiše, ali zbog specifične boje poslužiće vašem školarcu i za zaštitu u saobraćaju tokom nepovoljnih vremenskih uslova. 

Drugi najčešći izbor za roditelje prvaka jeste serija Pulse WHEELS. Ova serija takođe je pravljena za decu uzrasta 6-10 godina i predviđena je da olakša nošenje opreme za školu. Dete može jednostavno vući torbu uz pomoć točkića, a poseduje i kaiševe za nošenje na leđima koji se mogu sakriti kada nisu potrebni. Mislili smo i na korišćenje u različitim vremenskim uslovima tako da je ovaj model dodatno zaštićen sa donje strane, prednji džep poseduje otvore za ventilaciju i postoji i zaštita za točkiće. Roditelji ovaj model biraju zbog praktičnosti, dok je  deci ovakav vid nošenja naročito zabavan. Takođe, ručka se može produžiti ne bi li se korigovala prema visini onoga koji vuče torbu pa je pogodan za korišćenje i za stariji uzrast.

Dodatni saveti za ranac za školu za prvake:

Podučite svoje dete kako da pravilno pakuje i nosi ranac kako bi izbegao bol u leđima.

 • često deca vole da prebace oba kaiša na jedno rame i tako nose torbu. Naučite ga da to izbegava i da koristi dodatne kaiševe
 • pri pakovanju neka prvo postavlja težu opremu kako bi težište tereta bilo što bliže telu
 • neka dete uvek koristi pregrade zbog organizacije, ali i raspodele težine
 • šestare, makaze i druge oštre predmete neka pakuje tako da ne budu izloženi
 • neka podiže ranac koristeći mišiće nogu, u uspravnom položaju, bez krivljenja tela
 • pri hodanju da izbegava saginjanje ka napred
 • neka ne puni flašicu sa vodom.  Na putu do škole može poslužiti i polunapunjena ili prazna flaša koju će dete dopuniti kada stigne na časove
 • razgovarajte sa detetom o knjigama koje nosi. Deca često umeju da za svaki slučaj nose ceo komplet knjiga svakodnevno, a vi se postarajte da to ne bude tako

Kičma se sastoji od 33 kostiju koje mogu neprirodno da se zbiju ako je ranac vašeg đaka pretežak ili nepravilno nošen. Ovo može dovesti do ozbiljnih posledica koje mogu potrajati i dosta vremena nakon što ranac prestane da se koristi. 

Top rančevi za starije školarce 

Pitajte bilo kog roditelja i on će vam reći kako rančevi za tinejdžere moraju da ispune listu očekivanja: oni bi trebalo da budu manji i laganiji, ali i moraju da su  dovoljno prostrani da u njih može stati sve što je neophodno. Takođe, važno je i da su trajni i izdržljivi tako da mogu trajati duže. Pitajte bilo kog učenika i on će vam reći da ranac koji nosi mora biti cool i trendi. 

Izdvojili smo za vas rančeve koji će ispuniti želje vaših tinejdžera, ali i vašu potrebu za kvalitetnom izradom: 


 Za mlađe tinejdžere:

Pulse TEENS model osmišljen je tako da je prilagođen mlađim tinejdžerima. Srednje veličine, sa tri pregrade (za povećan broj “sitnica koje život znače”) i velikim izborom dezena koji će sigurno zadovoljiti ukus vašeg deteta. Dok u prethodnoj kolekciji dominiraju dečiji i motivi iz crtaća, Pulse Teens kolekcija obeležena je motivima prilagođenim mlađim tinejdžerima. Ovi rančevi poseduju i dodatke za skladištenje muzičkih uređaja. 

https://pulseserbia.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/rancevi-za-tinejdzere/6442/

Ranac za školu baš za devojčice:


Vaša devojčica sigurno će uspeti da pronađe svoj idealan ranac u Pulse Dobby kolekciji kojom dominiraju svedenije boje sa motivima srca, leptira i cveća. Ova kolekcija sadrži i specijalni matrerijal na bazi najlona koji obezbeđuje efekat blagog sjaja. Ukoliko ovakvi dezeni nisu prvi izbor vaše devojčice, pogledajte i Pulse COTS modele. 

Rančevi koji će zadovoljiti i probirljive tinejdžere

Pulse COTS model je univerzalne veličine i poseduje dve pregrade. Glavna pregrada je prostrana i unutar nje se nalazi dodatni divider, dok je prednja pregrada manja i u njoj postoji organizer u kome se mogu držati olovke, ključevi, novčanik i druge sitnice. Idealan je i za mlađe i za starije tinejdžere.


Ranac za školu za tinejdžerke:

Moderni Pulse Jeanse rančevi za devojke sigurno će zadovoljiti probirljive tinejdžerke. Kolekcija odiše unikatnim dizajnom za svakodnevnu upotrebu i pogodna je za kombinovanje sa raznim odevnim kombinacijama. 

Za one koji vole da slušaju muziku na putu ka školi, i kada se vraćaju kući: Pulse Music rančevi.

Za starije tinejdžere, koji će ove rančeve nositi u školu, ali i na fakultet:


https://pulseserbia.com/category/sportski-program/sportski-rancevi/6431/

Nadamo se da smo uspeli da vas provedemo kroz nauku zvanu: pronaći idealan ranac za školu. Proverite našu online prodavnicu i kupite najkvalitetnije rančeve na našem tržištu. Postoji razlog zašto je logo Pulse tako često viđen na leđima školaraca širom zemlje. Pogledajte naš širok asortiman i izaberite savršen ranac za vaše dete. Vaše dete će voleti svoj novi ranac, a vi ćete voleti našu garanciju kvaliteta. Uživajte u  kupovini. 


Podeli sa prijateljima: