Svaki novi dan je dar, ako je sunčan i vedar, probudiće svaki delić bića, pokrenuti ga da živi, stvara, da se raduje i deli sreću. Sreća je veća samo ako je delimo sa drugima, ako  se trudimo da, ne samo za rođendan i praznike, svakog dana  iznenadimo one koji nam život čine potpunim i smislenim. 

Ako spremate iznenađenje za dragu osobu, treba da znate da, kad birate poklon, razmišljate i o pakovanju kojim ćete poslati poruku, pokazati da ste se posvetili iznenađenju, potrudili se da kreativnim pakovanjem  pokažete ljubav. 

Posebne i drage osobe zaslužuju da probudite kreativni deo Vašeg bića, da se prepustite onoj dečjoj stvaralačkoj mašti, da se igrate dok pakujete poklon, da uživate u stvaranju lepih uspomena, koje će sigurno ostati zapamćene. 

Nekima je pakovanje poklona pravi izazov i avantura, pa svakodnevno nalaze načine da, bez povoda i razloga, vođeni ljubavlju, ostavljaju razne posvete, crteže, čestitke i pisma, neki detalj kao znak pažnje koji vredi više no bilo koja dragocenost. 

To je ta dečja stvaralačka energija koja živi u nama, pa nas vrati u detinjstvo kada smo birali papire da pravimo koverte, ukrašavali ih flomasterima i bojicama, crtali rođendanske čestitke, uživali u raskoši i šarenilu poklona i emocija. Ko je jednom dete, ostaje dete zauvek. Sa lakoćom će onda znati kako da iznenadi dragu devojčicu ili dečaka, roditelje, baku ili deku, učiteljicu, devojku, dečka. 

Pakovanje poklona za decu

Pakovanje poklona za decu vredno je truda zbog iskrenih dečjih osmeha. Deca vole iznenađenja, vole da iznenade, ali još više da ih iznenadite. Jedan od predloga je da ih iznenadite poklonom u poklonu. Dečji poklon možete spakovati u rančić ili torbu za patike sa aplikacijom koja mu se dopada. Sigurno ćete izazvati oduševljenje, deca vole da nose rančiće, a roditelji će se obradovati „omotu“ poklona, zato što će ga praktično iskoristiti. 

Torbica za patike Street Jumper

*Deca vole izazove, mislite o tome kada pakujete poklon, dajte slavljeniku zadatak da nešto nacrta. Zalepite voštane ili drvene boje na omot poklona, nacrtajte neki poseban detalj, nekog omiljenog junaka i ostavite da slavljenik oboji ili da nešto docrta i ostavi kreativni pečat na svoj poseban dan.


Pakovanje poklona uz pomoć bušača za papir

* Ako nemate ideju šta kupiti detetu, poklonite mu gift vaučer, ali se potrudite da, ipak priredite iznenađenje. Napunite kovertu, kutiju, balon konfetama. Svi volimo konfete, ali im se deca posebno raduju. Vole da se igraju raznobojnim papirićima, čak i da ih prave, tako da ćete sigurno imati pomoćnike dok budete bušili papir. Fenomenalno je što sada ima mnogo bušača papira različitih modela, pa konfete mogu biti u obliku srca, cvetića, zvezdica, listića, ali svakako mogu poslužiti i standardni bušači za papir uz raznobojne papire. 

* Interesantan predlog za pakovanje poklona je da kesu od papira izbušite bušačem  za papir. Možete da bušite po nekom redu ili bez reda u različitim oblicima. Kada u kesu stavite poklon, može biti upakovan u papir druge boje ili čak i ne mora biti upakovan, biće interesantno kada se providi kroz rupice i zagolica maštu slavljenika.

Nagovestite na pakovanju šta se krije u kutiji

* Ne dovodite dete u neprilike zbog iščekivanja dok otvara poklon, samim pakovanjem mu nagovestite šta bi moglo da se krije u kutiji. Omot kutije ukrasite kolaž papirom, napravite reli stazu i zalepite autić. Tako će se dete obradovati poklonu pre glavnog poklona. Devojčice iznenadite lutkom na kutiji u koju ste spakovali poklon, obucite lutku kolaž ili krep papirom.

* Možda zvuči komplikovano, ali pakovanje u obliku životinja je vrlo jednostavno, a deca će se sigurno obradovati svojoj omiljenoj životinjici. Lako ćete napraviti sovicu, medu, pandu, foku, macu, kucu, treba samo kutiju da uvijete u beli papir, a onda kolaž papirom napravite uši, oči, usta ili je još lakše da ih docrtate flomasterima ili drvenim bojama.

Rustično pakovanje za mame, tate, bake i deke

Možda Vam pakovanje poklona pak-papirom deluje jednostavno, ali uz malo dodatnih detalja delovaće vrlo interesantno, oduševićete one koji vole te rustične note. Pošto ste poklon upakovali u pak-papir, možete flomasterima da ukrasite, tako što ćete docrtati ukrasne trake, umesto da ih lepite. Možete sami flomasterima da kreirate boju, oblik i detalje trake i da je ukrasite nekom mašnom koju ste napravili od ukrasnih trakica. Baku ćete sigurno iznenaditi ako poklon upakujete u papir pa ga ukrasite „heklanim“ detaljima od papira.

* Možda mnogi misle da su mašne prevaziđene i da su pakovanja sa njima klasična. Mašnu uvek možete da vežete na novi način i poklonu date potpuno novi izgled. Ako želite da izgleda sjajno, vežite nekoliko mašni, može i bez reda, biće interesantnije. Vezujte ih vertikalno, horizontalno, dijagonalno, onako kako želite.

Loptice od filca kao detalji na poklonu

Loptice od filca su sastavni deo svake dečje kreativne kolekcije, tako da su Vam sigurno na dohvat ruke kada pakujete poklone za njihove drugare. Poklon samo treba da uvijete u papir i po njemu zalepite raznobojne loptice tako da izgleda kao da ste ih pobacali. Od njih možete praviti i različite oblike na poklonu kao što su srce, cvetić, zvezda. Kuglicama od filca možete da uokvirite i ram koji ste od kartona napravili za dečji crtež ili neku fotografiju koju želite da poklonite posebno dragoj osobi. Novogodišnja dekoracija od filca može se napraviti kao na primeru iznad. 


Romantična pakovanja

Kada želite da obradujete supruga ili dečka, a nemate vremena za komplikovano pakovanje poklona, rešićete to jednostavno, a kreativno, tako što ćete poklon upakovati u zlatni papir,a umesto mašne staviti njegovu kravatu. Sigurno će biti iznenađen idejom. 

*Možete poklon upotpuniti i flašom omiljenog vina koju ste upakovali u rukav od iznošene košulje, samo treba da isečete rukav i prišijete dno, a manžetne koje su oko otvora flaše da ukrasite nekih lepim dugmetom za košulje i trakom ili da ih raskopčate.

* Ukoliko želite ženu ili devojku da iznenadite na neobičan način, svakako ćete to učiniti ako poklon upakujete u maramu lepog dezena i vežete je trakom koju ćete ukrasiti cvetom ili srcem od filca.

Dame vole cveće tako da prirodno možete zameniti cvećem koje ste sami napravili od raznobojnog papira, filca, traka, mašnica. Čarobni raznobojni buket zalepićete na poklon i dopisati posvetu. Sigurno ćete ovakvim poklonom osvojiti svako žensko srce koje pored namere da je iznenadite ceni i trud da poklon ućinite što originalnijim i tako pokažete da Vam je stalo do nje.
Podeli sa prijateljima: