Od običnog ranca, do onih specijalizovanih za posao i sportove, rančevi su prešli veoma dug put. Njihova funkcija nije samo da prenose stvari, već postoje i oni koji mogu i  da pune telefone, da zaštite vaše potrepštine od krađe, postoje i rančevi koji mogu da se nakače na kofere, koji su modni detalji i koji mogu biti još mnogo toga.

U ovom tekstu, fokus će biti na rančevima koji mogu da posluže za sve navedeno. U pitanju su pametni rančevi, a evo zašto biste i vi trebali da razmislite o tome da nabavite jedan. 


Šta su pametni rančevi?

Pametni rančevi naizgled deluju kao i bilo koji drugi. Ipak, oni su u osnovi znatno moderniji, a standardni izgled je takođe deo pametnog dizajna jer su zamišljeni za ljude u pokretu koji moraju da nose gedžete sa sobom, što u gradskom prevozu, što na putu do posla i sl. Dizajn koji ne ističe ovaj ranac u odnosu na druge namerno je osmišljen na taj način jer je ideja da potencijalni lopovi ne primete da se u njima nosi nešto naročito vredno.

Pametni ranac, na primer, može da sadrži adapter za napajanje svih uređaja koje nosite sa sobom bilo gde i bilo kada. Neki pametni rančevi poseduju i solarne panele za ovu svrhu. Neki poseduju zvučnike, neki konektore na koji se mogu prikačiti audio uređaji. Osmišljeni su da prate moderan način života, ali to je samo početak...

Dakle, pametni ranac je efikasan način da pametno nosite i da punite svoj laptop ili pametni telefon dok ste u pokretu. Najbolji deo u vezi sa pametnim rančevima sastoji se u tome da oni sadrže brojne pametne detalje u odnosu na standardne rančeve, poput patentnog zipa protiv krađe, dodatnih pregrada za multimediju, pa čak i priključke za slušalice. 

U današnje doba kada gotovo da nema osobe koja nema laptop i kada je sve više poslova koji podrazumevaju rad za računarom, ali i remote način rada, veoma je važno imati funkcionalnu torbu koja će vam biti verni pratilac gde god da se zaputite sa laptopom. Pored funkcionalnosti, bezbednost je vrlo bitan faktor ovih rančeva, ali i njihova udobnost. Hajde da vidimo kako ove karakteristike izgledaju u praksi: 


Koje su glavne funkcionalnosti pametnog ranca?

Osnovne karakteristike pametnih rančeva su:

  • pregrade za laptop i multimediju

  • dodaci za multimediju (usb i audio konektor)

  • kompaktnost

  • udobne naramenice

  • vodoodbojni materijal

  • dodatno, mnogi pametni rančevi mogu da budu i anti theft, tj. da su dizajnirani tako da štite sadržaj u rancu od potencijalne krađe


Zašto bi vama mogao da zatreba pametan ranac?

Dok bilo koji standardni ranac može da sadrži sve stvari koje su vam potrebne za svakodnevno funkcionisanje ili za putovanje, pametni ranac može to, ali i mnogo više. 

Ukoliko često putujete i u tim prilikama nosite laptop i druge gedžete, ili ste profesionalac kojem je za svakodnevno obavljanje posla potreban laptop ili radite u komercijačnom okruženju, pametan ranac će vam pružiti podršku i odličan način da prenesete sve vaše stvari bez bojazni da će one biti oštećene ili pokradene. Nećete morati da brinete da li će vas na putu do posla uhvatiti kiša ili da li će vaš telefon “dobiti noge” u prevozu, jer ovi rančevi su posebno dizajnirani tako da vas zaštite od krađe, a njihov materijal je takav da štiti sadržaj koji se nalazi u njemu bez obzira na vremenske prilike. 


Zašto je pametni ranac dobra investicija?

Posedovanje jednog ranca koji će vam poslužiti za sve prilike samo je po sebi dovoljan razlog da ga smatrate dobrom investicijom. Osim za posao i prenos laptopa i druge multimedije isti ranac će vam poslužiti i za svaku drugu priliku. Taj ranac će vam poslužiti i za putovanje i za popodnevnu šetnju, a nećete morati da brinete o vremenskim uslovima, tj. da li će kiša ili sneg da pokvasi stvari koje nosite u njemu. 

Ako često putujete ili ste stalno u pokretu, sigurno će vam biti lakše kada znate da imate sa sobom ranac koji poseduje sve savremene dodatke koji će vam pomoći da se snađete u različitim okruženjima.  


#Pulse pametni ranac

Ako se vozite vozom, autobusima i uvek ste u područjima sa velikim prometom, Pulse pametan ranac za zaštitu od krađe će vam biti odlična pomoć. U našoj ponudi imamo dve vrste anti theft rančeva:

pametni ranac poslovna torba  anti--theft shell black pametni ranac anti-theft maze


Obe verzije poseduju namenske džepove za laptop i druge dodatke. Pored toga, ostaće vam prostora i za brojne druge stvari koje želite da ponesete sa sobom. Tu je i USB dodatak koji vam omogućava da punite telefon u pokretu, tako da nema izgovora da vam se baterija isprazni dok ste van kuće.

Bezbednost je veoma važna karakteristika i zato je Pulse pametni ranac dizajniran tako da osigura da ne morate da brinete o tome da li će neko da otvori prednji džep i pokuša da vam ukrade gedžete i ostale stvari koje posedujete. Ovi rančevi poseduju zip koji je sakriven u unutrašnjoj strani, a sam materijal modela je vodoodbojan i sigurno štiti sadržaj od kvašenja u rancu u svim vremenskim uslovima. Zaštitni materijal na prednjem panelu pametnog ranca sprečava da se haba i dodatna je zaštita za unutrašnjost. 


Pri tome, dolaze u više kombinacije boja i imaju dodatni kaiš za nošenje na koferu uz tri srtivena džepa. Ukoliko često putujete, sigurno znate koliko je komplikovano vući kofer uz posebnu torbu ili ranac i zato će vam ovaj dodatak  sigurno značiti.  

Podeli sa prijateljima: