Da li se vi sećate svog prvog ranca? Da li ga možda još uvek čuvate u nekoj kutiji u ormaru za uspomenu na detinjstvo i divne momente čiji je on bio neizostavni deo? Čini se da je ranac neophodan svakoj osobi još od malih nogu. Kada smo išli u školu, nismo mogli da zamislimo svoje đačke dane bez ranca, a mnogi od nas su ih  rado nosili i tokom studiranja. Ipak, sa odrastanjem i sazrevanjem, menjaju se potrebe, ljudi postaju zreliji i ozbiljniji, pa tako devojke najčešće svoj “prvi ranac” zamene tašnom, dok se muškarci  teže odlučuju na taj korak, delom zbog navike da ga nose, a delom i zbog njegove praktičnosti i mogućnosti koje pruža, pa tako rančevi za laptop zamene one prve modele, takozvane “svaštare”.

Osim toga, kvalitetan ranac je neizostavan deo putovanja, izleta, rekreacije, pa i najkraće šetnje sa malim detetom. Neki obožavaju rančeve i ne idu ni do prodavnice bez njega, dok drugi shvate njegovu vrednost tek kada im zatrebaju.

Iako je granica između muškog i ženskog ranca sve manje vidljiva, i dalje postoje rančevi čije se katakteristike mogu podvesti pod “ženske”. Kod muških rančeva drugačija je situacija – najčešće ih slobodno mogu nositi i žene, a da im niko ne postavi pitanje – “Da li si taj ranac pozajmila?”.


Ženski rančevi

Prva asocijacija na ženske rančeve jeste elegantniji dizajn, ne previše veliki obim, i svetlije boje, bez obzira o kojoj nijansi je reč.

Pulse Miracle Grey (Urban kolekcija) jedan je od rančeva idealnih za posao jer laptop ne morate da nosite u posebnoj torbi. Odličan je za odlaganje sitnica koje su potrebne više puta u toku dana, ali i za mnogobrojna dokumenta, fascikle, i kao što smo pomenuli – laptopa. Karakteriše ga klasičan oblik i moderan dizajn, koji žene itekako umeju da cene.

Ukoliko vam je potreban ranac za sport ili svakodnevne aktivnosti, onda je za vas idealan Pulse Scate Purple. Ovaj ranac veselih boja pogodan je kako za devojke koje idu u školu, tako i za žene koje žele da spakuju opremu za rekraciju i sport. Sve modele iz kolekcije Sport karakteriše funkcionalnost i udobnost pri upotrebi.

Kao uočljivo ženske modele uglavnom u nijansama jarko crvene pomenućemo i Pulse Element crveno, šarmantni Pulse Champ Red, Pulse Element Red, Pulse Scate Red DOT, kao i Jeans kolekciju.

Naravno, ovo su neki istaknutiji primeri, većina rančeva za starije je uniseks.  Kod devojčica je, ipak, drugačiji slučaj.


Mali rančevi za devojčice


Školarcima je ranac veoma bitan deo identiteta. Već u ranijim uzrastima oni žele da, onim što nose, pokazuju da su devojčice ili dečaci. Isto važi i za rančeve, obraćaju pažnju na boju, a aplikacije i dizajn veoma su im važni. Devojčice najčešće biraju rančeve sa motivima iz aktuelnih crtanih filmova, poistovećuju se sa omiljenim junakinjama. Devojčice su zrelije od svojih vršnjaka, i kada ih pustite da same izaberu ranac, rado će ga nositi.

Isto važi i za torbice za devojčice. Male torbe su se pokazale kao vrlo praktične. Devojčice ih vole, jer kopiraju mamu koja sa sobom najčešće nosi torbu. Male torbe za devojčice se mogu naći u više oblika i boja, sa različitim motivima. Kao i kod ranca, pustite ih da same izaberu torbicu koja će im praviti društvo dok se budu igrale ili šetale.


Muški rančevi

Muški rančevi uglavnom su tamnijih boja – crne, sive, tamno sive, teget, braon ili zelene.

Kolekcija na koju vam skrećemo pažnju ovog puta jeste “Urban”. Savršena je za poslovne prilike, ali i za svakodnevnu upotrebu, ili čak za školu i fakultet. Ako planirate da ranac koji ste kupili tokom školovanja nosite i kasnije, na poslu, ili na izletima sa decom, onda je “Urban” kolekcija idealna za vas.

Ukoliko se odlučite za rančeve iz ove kolekcije, budite sigurni da ćete imati “all in one” – odnosno ranac za višestruku namenu. Osim što ima ojačanu konstrukciju, klasičan dizajn koji će uvek privlačiti pažnju baš zato što je njegova lepota u jednostavnosti i kvalitetu koji nikada ne izlaze iz mode, i izdržljiv materijal, Urban rančevi imaju veliki broj pregrada. Jedna od pregrada namenjena je za laptop, ojačana je specijalnom vrstom pene i na taj način čuva uređaj od fizičkih oštećenja. Sa strane se nalaze dva do četiri džepa, u zavisnosti od modela.

Ukoliko planirate u rancu da nosite i garderobu i patike, izaberite modele koji imaju mreže i male ventilatore za vazduh. Svaki od modela iz Urban kolekcije ima dovoljno veliku i ojačanu pregradu za nošenje fascikli i knjiga. Prednja pregrada sadrži organizer za ključeve, olovke, vizit-karte, telefon… Dakle, sve ono što je potrebno brzo i lako naći.

Sada je jasno zašto su Urban rančevi idealno multifunkcionalni, a to čak nisu ni sve njihove osobine. Kod nekih modela dno je ojačano, tako da ga oštar predmet ne može pocepati. Posebna anatomska pena ne dozvoljava da se leđa oznoje. Ono što ga čini “muškim rancem” jesu ojačane naramenice i ručka sa metalnom šinom, namenjeni za ekstremno teška opterećenja.

Naravno, svaki model ima svoje karakteristike koji ga čine pogodnim za određene prilike. Ukoliko vam je potreban ranac za posao, idealni su Pulse Miracle crni, Pulse “Rock” Grey DOT, a neki od najtraženijih jesu Pulse Track Grey i Pulse Track crni.

Bez obzira da li se odlučite za neki ranac iz Urban kolekcije, ili ne, naša topla preporuka je da birate rančeve koji imaju karakteristike koje smo pobrojali. Tako ćete dobiti najboljeg prijatelja na putu bilo koje vrste – šetnju sa malom decom, izlet, ili posao.


“Uniseks” rančevi – mogu ih nositi i muškarci i žene

Postoji nepisano pravilo da svaki ranac koji nosi muškarac može nositi i devojka. To je zato što mnogi kod ranca pre svega cene kvalitet i funkcionalnost, a boja je  manje bitna. Crna je svakako najčešći izbor, ali i najpraktičniji. Nikada vam neće dosaditi, svako ga može pozajmiti i nositi, a i kad se zaprlja, nije uočljivo.

Iako su skoro sve kolekcije Pulse rančeve uniseks, Mountain kolekcija prednjači u tome. Ciljna grupa ove kolekcije nisu muškarci ili žene, već svi koji u sebi nose avanturistički duh. Kolekcija je namenjena za kampovanje, planinarenje i šetnju po prirodi. Postoji četiri vrste ranca iz ove kolekcije koji se razlikuju po pregradama i kapacitetima koji se mere u litrima.

U rančeve koje mogu nositi i muškarci i žene, spada većina iz kolekcije “Urban”, “Sport” i “Element”. Odlike kolekcije “Element” su klasičan oblik i jednobojni materijal visokog kvaliteta. Ovo su rančevi za sve uzraste, devojčice i dečake.

Bilo za koji ranac da se odlučite iz kolekcije Pulse, jedno je sigurno – nećete pogrešiti. Pored toga što su lepo dizajnirani i praktični, svi modeli prave se od najkvalitetnijih materijala koje obezbeđuju izdržljivost, dugotrajnost i postojanost uz dve godine garancije na kvalitet. 


Podeli sa prijateljima: