Da li vaše malo dete više nije malo? Da li ste već odavno prestali da pospremate kuću isključivo kada ono spava? Da li vaše dete iz dana u dan govori sve razgovetnije? Da li se sve češće i duže igra samostalno bez ometanja i nedostaje vam vreme kada nijednu aktivnost nije mogao da zamisli bez vas? Da li se već izokola raspitujete o uslovima u produženom boravku i odlikama anatomskih rančeva? Ukoliko je na većinu pitanja vaš odgovor da, vaše dete je najverovatnije predškolac. 

Predškolski program veoma je bitan za pripremu vašeg deteta za školu i obavezan je za svu decu. Bez obzira da li vaše dete prelazi iz vrtića u predškolsko ili se sa kolektivom susreće po prvi put, bez obzira da li se predškolsko održava u okviru obdaništa ili škole, tokom predškolskog, vaše dete će proći kroz program koji podrazumeva pripremu za opismenjavanje i zato će vašem predškolcu biti neophodan određeni pribor za predškolsko. 


Pribor za predškolce

Kada je u pitanju pribor za predškolce, u zavisnosti od vrtića, spisak može malo da se razlikuje, ali evo šta je ono što se smatra standardnim priborom za predškolce. Vašem detetu će biti neophodan: ranac za predškolsko, pernica, flomasteri, drvene i voštane bojice, sveske, fascikle, makazice, lepak u stiku i slično. Evo naših preporuka za izbor pribora za vašeg predškolca:


Ranac za predškolsko

Ranac za predškolsko potreban je vašem detetu za nošenje rezervne presvlake, pribora za vrtić, kao i sveske sa domaćim zadacima (ukoliko ih dete ima), omiljene igračke (ukoliko su dozvoljene, a u većini vrtića jesu makar jedan dan u nedelji). Takođe, za predškolce se mnogo češće organizuju fakultativni izleti nego što je to slučaj sa ostalim grupama u vrtiću, tako da će vašem detetu ranac biti potreban i za te potrebe. Iako je vaš budući prvak do sada već lepo porastao, ne savetuje se da za predškolsko nabavljate prevelike rančeve. Računajte veličinu ranca koji vam može poslužiti za svakodnevne vrtićke potrebe (presvlaka, pribor, voda i igračka), kao i za izlete (isto kao za predškolsko plus užina). Rančevi uvek moraju da budu u skladu sa uzrastom deteta i iako će vašem detetu za pohađanje predškolske nastave biti potreban nešto veći ranac, nikako nemojte zaboraviti da taj ranac ne sme da bude prevelik. Naš dizajnerski tim pobrinuo se da rančevi za predškolsko budu odgovarajuće veličine, da odgovaraju ergonomskim potrebama dece vrtićkog uzrasta, kao i da sama estetika rančeva bude u skladu sa zahtevima predškolaca. Kompletnu ponudu pogledaj ovde. Naši rančevi za vrtić imaju i odeljak za obeležavanje ranca, tako da nemojte zaboraviti da na rancu zabeležite ime vašeg deteta kako ne bi došlo do mešanja rančeva, kao i da bi vas, u slučaju da zaboravite ranac, pošteni pronalazač mogao kontaktirati. 

 

Pernica za predškolce


U našoj ponudi možete naći dve vrste pernica: čvrste pernice, odnosno pernice na spratove koje mogu biti na jedan ili dva sprata, kao i mekane okrugle pernice koje mogu biti iz jednog dela ili sa dodatnom pregradom. Većina roditelja predškolaca odlučuje se za pernicu na spratove iz prostog razloga jer su pregledne i jer se sa njima deca lakše snalaze, ali, okrugle pernice takođe imaju svoje prednosti: zauzimaju manje prostora u rancu, lakše su u odnosu na čvrste, a one sa dodatnim pregradama omogućavaju i bolju organizaciju. Pre kupovine pernice, proverite sa vaspitačima koji realizuju program da li je potrebno da nabavite specifičan tip pernice i da li će deca istu nositi kući ili će im stajati u vrtiću. Ovo je bitno zbog ukupne težine pernice, odnosno dečijeg ranca, jer puna čvrsta pernica može biti teža u odnosu na mekšu okruglu pernicu. Kompletnu ponudu Pulse pernica pogledaj ovde

 

Flomasteri i bojice

Flomasteri i bojice su nezaobilazan deo pribora za predškolce. U našem online shopu možete videti bojice dva proizvođača: bojice koje su naš produkt (Pulse bojice), kao i bojice brenda Deli. Sve drvene bojice su trouglastog oblika koji je preporučen zbog jedinstvenog ergonomskog dizajna, imamo ih u tvrdim i mekim pakovanjima od 12 i 24 bojice, ali u našoj ponudi možete pronaći i bojice koje su voštane, a među njima posebno izdvajamo akvarel voštane bojice. Toplo vam preporučujemo da upoznate vaše predškolce sa ovim tipom bojica ukoliko još se još uvek nisu susretali sa akvarelom jer smo sigurni da će im biti interesantne. Takođe, pored standardnih flomastera, u našoj ponudi možete naći i Pilot markere i flomastere za razne uradi sam projekte. Više o upotrebi ovih flomastera pisali smo u tekstu: Novogodišnji pokloni - ideje za rad sa decom i, ukoliko to već niste učinili, preporučujemo vam da ga pročitate jer ćete dobiti razne ideje za projekte koje možete realizovati zajedno sa vašim predškolcem. 

 

Fascikle 

Da svi radovi i kreativne majstorije budu na jednom mestu - na raspolaganju su vam čvrste i mekane fascikle, sa jednom ili više pregrada, sa ručkom ili bez. Možete odabrati neku od fascikli koje poseduju aplikaciju koja će se dopasti vašem detetu ili se možete odlučiti za neku od jednobojnih fascikli i ukrasiti je slikom ili crtežom vašega deteta. 


I za kraj, preporučujemo vam da pažljivo pregledate proizvode na našem web shopu jer smo sigurni da ćete na jednom mestu uspeti da nađete kvalitetan, ali i kompletan pribor za vašega predškolca. Za povoljnije cene , pogotovo kada su u pitanju rančevi i pernice koje spadaju u skuplje elemente pribora, preporučujemo vam da pogledate i proizvode koji se nalaze u našoj Outlet sekciji. 


Podeli sa prijateljima: