Flomasteri su fenomenalna stvar kada se radi o bojenju ili crtanju nečega. Daju jaču boju od bojica i ne moraju se rezati, ali se flomasteri uglavnom ne mogu ni brisati pa deca moraju da budu pažljivija. Zato se flomasteri uglavnom daju malo starijoj deci. Da se to ne bi više dešavalo, i da bi jedina podloga sa flomasterom na sebi bio papir proizvedeni su flomasteri koji mogu da se operu vodom. Dakle, najbolji flomasteri za decu su vodoperivi flomasteri.

U želji da deca svih uzrasta mogu podjednako da uživaju u bojenju flomasterima, a da se roditelji ne brinu za tragove na njihovoj koži i odeći, u naš asortiman smo uvrstili flomastere Jumbo brenda Deli koji su pogodni i za najmlađe, a njihova boja se lako pere. 

Tako deca mlađeg uzrasta mogu da koriste flomastere i ne brinu se oko toga da li će isflekati mamin omiljen kauč ili svoju majicu. Naravno, postoje i trajni flomasteri, to su oni koji se ne mogu oprati i koje koriste uglavnom starija deca.

 Za trajne flomastere je potrebna određena preciznost i pažljivost. Jedna vrsta flomastera koja je prilično popularna među decom jesu oni flomasteri koji mogu da menjaju boju. To su posebni flomasteri koji u svojoj kutiji imaju jedan poseban, beli flomaster koji ostalim flomasterima menja boju na dodir. Flomasteri u boji imaju jednu osnovnu boju koja se menja kada je beli flomaster dodirne. 

Da biste znali koja je to boja svaki flomaster ima čep u boji u koju se menja prilikom dodira. Ovi flomasteri mogu da budu mnogo zabavni i da podstiču kreativnost kod dece, zato ih sva deca vole. Jedni od najtraženijih flomastera u našoj ponudi jesu i Pilot Frixion flomasteri

Pilot Frixion flomasteri su pogodni za sve uzraste. To su flomasteri jarkih boja koji se lako mogu izbrisati ako ste nešto pogrešili. Deca mogu da puste mašti na volju i da se ne brinu oko fleka koje mogu da naprave jer se one lako mogu ukloniti. Za ove flomastere se roditelji kako starije tako i mlađe dece najčešće opredeljuju. Baš zbog svoje mogućnosti brisanja oni su idealni za svaku porodicu. 


Markeri za decu

Veoma je korisno imati markere kako za decu tako i za odrasle. Deca markere uglavnom koriste ili za podvlačenje nečega ili za pisanje permanentnim markerom po nečemu, ali postoje razne vrste markera. 

Postoje vodootporni markeri, koji se mnogo teže skidaju od običnih i koriste se kada nešto što ste napisali treba da ostane dugo tu. Ako pišete nešto što treba da stoji napolju kao natpis trebalo bi da koristite upravo ovaj marker kako natpis ne bi nestao zbog kiše ili snega. 

Postoje i markeri za belu tablu. Oni se najčešće koriste u školama, od strane profesora, ali sada često domaćinstva imaju manje bele table kako bi roditelji i deca mogli zajedno lakše da uče. Ako imate belu tablu kod kuće, trebaće vam posebni markeri za belu tablu kako biste lako mogli da brišete napisano. Tako se često kućne bele table koriste za igranje asocijacija. Dete ili odrasli crtaju zadatu reč, a ostali pogađaju. 

Markeri za belu tablu i bela tabla mogu da se koriste i za crtanje pošto ih možete naći u raznim bojama. 

Permanentni markeri se koriste kada želite nešto da ostane dugo godina tu gde ste ga napisali. Permanentni markeri se uglavnom mogu skinuti kontinuiranim ribanjem ili nekim hemikalijama. 

Upravo oni markeri koji se najčešće koriste od strane starije dece jesu markeri za podvlačenje. Mnoga deca dok uče ili slušaju nastavnika kako predaje vole da podvlače bitne stavke. To pomaže deci da vizuelno zapamte šta je bitno i da tako lakše i nauče lekcije. Ti markeri su uglavnom fluorescentni, ali i providni tako da može da se pročita šta je ispod podvučenog. 

U našoj ponudi možete naći Pilot Pintor markere koji se koriste za kreativno izražavanje i dekorisanje najrazličitijih predmeta. Oni su najsličniji flomasterima u smislu da možete naći široki spektar boja. Ovi markeri se koriste za crtanje na odeći, obući, raznim predmetima pa čak i na nameštaju. 


Igranje sa decom

Pored toga što se flomasteri i markeri mogu koristiti za učenje oni se mogu korisititi i za igranje i crtanje. Ako imate bojanku kod kuće vaša deca će uz pomoć flomastera crno-belu sliku obojiti. Pored bojanki deca mogu da crtaju i na praznom papiru. Da biste podstakli kreativnost i probudili maštu vaše dece možete im dati flomastere da vam svakog dana nacrtaju nešto novo. 

Flomasteri i markeri vam takođe mogu poslužiti kada crtate na nekim predmetima. Ako je uskrs vaša deca njima mogu ukrasiti jaja koja ste skuvali, a ako pravite neke životinje od kartona, plastike ili nekog drugog materijala deca mogu flomasterima nacrtati lica i obojiti tela životinja koje ste napravili. 

Možete sa vašom decom da se igrate raznih igara. Možete da im date prazan tanjir na kome će markerom naslikati šta god žele. Kada to urade polijte malo vode preko crteža i on će početi da pluta. Duvanjem u vodu dete će moći da pomera crteži i biće veoma zabavno. Možete da stavite papir na nešto što se okreće, na primer, neku tacnu koju ćete zavrteti. Kada to uradite dete treba da stavi flomaster na papir, time će dobiti savršen krug. To možete da uradite nekoliko puta i da dobijete papir pun šarenih krugova. Ako je jesen i oko vas ima puno suvog lišća možete da skupite nekoliko, uzmete belu majicu, ofarbate lišće vodootpornim markerima ili flomasterima i utisnete ofarbano lišće na majicu. Dobićete predivnu jesenju majicu za vas ili vaše dete. 

Ako želite, možete i da uzmete permanentni marker i nacrtate lica na rukama i igrate se. Možete na internetu naći još mnogo načina kako da se igrate sa vašom decom uz pomoć markera i flomastera. Podsticanje kreativnosti kod dece je vrlo bitno i nikako se ne treba zanemariti. 


Ako pokušavate da nađete najbolje flomastere i markere za svoju decu, a nikako to ne uspevate možete da pogledate našu široku ponudu kako flomastera tako i markera. Prilikom izbora asortimana, isključivo biramo samo kvalitetne proizvode proverenih brendova, pa je takav slučaj i kada su u pitanju flomasteri i markeri iz naše ponude. Pored proizvoda našega brenda, u našem online shopu možete pronaći flomastere i markere brenda Deli i Pilot koji važe za vrlo kvalitetne na tržištu. Postoje oni markeri koji su pogodni za malu decu, ali postoje i oni koji bi bili korisni starijoj. Od sigurnosti do kvaliteta možete da budete sigurni da ste izabrali pravo mesto za pronalazak baš onoga što je potrebno vama i vašem detetu. 


Podeli sa prijateljima: