Pokloni za rođendan 

Čak i pored toliko specijalizovanih prodavnica za poklone, kao i knjižara i prodavnica igračaka kada su u pitanju deca, pokloni za rođendan su i dalje jedna od večitih kamena spoticanja za mnoge: postavlja se pitanje kakav poklon uzeti, a da se detetu svidi i da istovremeno taj poklon bude i koristan detetu. 


Ideje za poklon 

Dakle, bombardovani sa tolikim izborom ideja za poklon koji imate, verovatno više ni sami niste sigurni šta da odaberete. Zato smo u ovom tekstu poklone razvrtali u više kategorija kako bi se lakše snašli kakve poklone da tražite. Pogledajte našu listu ideja kako biste se inspirisali i pronašli ideje za poklon za svako dete koje želite da obradujete. 


Kreativne ideje za poklon za decu

Ovaj odeljak nazvali smo kreativne ideje za poklone jer ove ideje zahtevaju kreativnost i sa vaše strane i sa strane dece koju planirate da iznenadite. Za  male kreativce (što su zapravo sva deca, koliko smo mi upoznati) nikada nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za kreativne ideje za poklon. Te ideje mogu da podrazumevaju kreativne setove koje ćete sami kreirati a koji mogu da sadrže kombinacije običnih i voštanih bojica, tempera, različitih četkica sa bojenje i dodataka za te setove. Kako biste upotpunili set, nemojte zaboraviti blokove ili jumbo pakovanja papira kako bi deca imala dovoljno materijala za mnoge sate provedene u crtanju i slikanju, a sam set možete upotpuniti sa fasciklom u kojoj će dete čuvati radove, koja će ujedno da služi i kao kutija za vaš poklon. 


Kreativni set za poneti

Takođe, varijanta za kreativce je set koji će moći da nosi sa sobom u svim prilikama, pa tako možete iskombinovati torbu za patike, piši briši tablu i markere za belu tablu. 

Ukoliko ste upoznati sa činjenicom da je dete već iskusno po pitanju uradi sam projekata, preporučujemo vam da mu za rođendan nabavite Pilot markere za dekorisanje. Ovi markeri se mogu koristiti za dekorisanje različitih površina  - od drvenih i plastičnih, do keramičkih i tekstilnih objekata. Na primer, možete napraviti poklon od navedenih markera i bele šolje koju će dete moći samo da ukrasi ili mu možete kupiti par potpuno jednostavnih majica koje će takođe dete uz pomoć Pilot markera da dekoriše. To mogu biti i ceger, futrola za mobilni, ram za slike,... o nekim idejama kako se ovi markeri mogu primeniti pisali smo u tekstu: 


Novogodišnji pokloni, ideje za rad sa decom


Društvene igre

U eri u kojoj vladaju tableti i ostala mobilna tehnologija, od posebnog je značaja da deci približimo društvene igre, odnosno da ih naučimo strpljenju, timskom duhu, poštovanju saigrača i slično. Iz tog razloga, društvene igre nikada nisu loš poklon, pogotovo jer smanjuju jaz između roditelja i dece, pogotovo roditelja koji nemaju previše dodira sa novim tehnologijama i video igrama. Igre koje možete pokloniti, a koje su pogodne za sve uzraste jesu: memorije, šah, ne ljuti se čoveče,...


Pokloni za dečake i devojčice školskog uzrasta

Autići, Barbike, video igre: deca školskog uzrasta za koju nabavljate poklone verovatno već imaju svašta. Zašto ne biste onda razmislili o poklonima za rođendan koji će im dati neku dodatnu vrednost? Zašto ne biste pronašli poklon koji ih može podstaći na određene aktivnosti i možda dugoročno uticati na njihov život? Evo par ideja za poklone za dečake i devojčice školskog uzrasta;


Dnevnik

Kako vam se čii ideja da svom detetu ili nekom njegovom drugaru na poklon odnesete dnevnik za decu? Pravi dnevnik. Sa pravim stranicama. I uz njega možete dodati jednu interesantnu olovku. Ako detetu poklonite dnevnik, ohrabrićete ga da  svakodnevno piše u njemu. Možda će ovaj potez nadahnuti decu da postanu pisci ili novinari. Čak i ako ne odrastu u profesionalne pisce, činjenica da će deca imati na papiru zapise o svojim razmišljanjima na koje bi mogli da se osvrnu u budućnosti predstavlja veliki dar za decu. A upoznavanje sa novim načinom izražavanja i svakodnevnim radom na osećanjima može da rezultira dugoročnim benefitima po mentalno zdravlje deteta.


Setovi za sport

U zavisnosti od toga kojim sportom se dete bavu, torbe za patike ili sportski ranac će mu uvek dobro doći, a uz to možete da mu nabavite neki dodatak koji mu je potreban ili mu može biti koristan za određeni sport. Pa tako, u ranac, detetu možete ubaciti rezervne loptice za tenis, ili, ukoliko se dete bavi plivanjem možete napraviti kombinaciju od torbe za patike, kape za plivanje i papuča… jedino oko čega bi trebalo da se više potrudite jeste da saznate koja je slavljenikova omiljena boja ili koje junake voli da biste u skladu sa tim odabrali određene modele. 


Šah 

Šah kao igra bi mogao da se svrsta i u sportske setove jer se smatra sportom, ali i društvenom igrom. Ukoliko poklonite detetu šah, nećete mu samo podariti drvenu tablu i set od 32 figure za igranje, već darujete detetu mogućnost da pojača svoju koncentraciju, da podstakne moć logičkog razmišljanja, kao i strpljenje. Šah je takođe odlična igra jer se može igrati u gotovo svim uzrastima (ali recimo da je u redu pokloniti šah deci koja nisu mlađa od sedam godina), podjednako ga vole i devojčice i dečaci i pogodan je i za zajedničku igru i zbližavanje roditelja i dece. 


Globus

Osim što su globusi, sami po sebi vrlo edukativni, ukoliko birate globus kao poklon za dete, pored običnih globusa, u našoj ponudi postoje i globusi koji svetle. Ovi globusi dolaze u više veličina i boja i daju mekano ambijentalno osvetljenje koje će osvežiti sobu svakog školarca. A ukoliko uspete da mu na ovaj način olakšate učenje geografije ili da ga podstaknete na samostalno istraživanje, odlično!


Ekskurzija i sportski ranac

Deljenje sopstvene ljubavi i strasti za putovanjima i učenjem može zauvek da usadi iste strasti i u vaše dete. A sećanja i veza koje možete da izgradite tokom obrazovnog putovanja mogu da traju i ceo život. Razmislite o prazničkoj sezoni koja nam predstoji i potrudite se da date deci iskustveni dar, a ne fizičku igračku. Na kraju, vreme provedeno zajedno je najveći dar od svih - za sve vas. 


Verujemo da uz navedene ideje možete pripremiti poklone za mnoge dečije rođendane koji vam predstoje. Ne zaboravite da poklone uvek prilagodite slavljeniku i da su najbolji pokloni uvek oni koji su dati od srca, čak i kada možda omašite interesovanja slavljenika. 
Podeli sa prijateljima: