Ukoliko imate strast prema crtanju i slikanju i volite da isprobavate različite tehnike i boje predlažemo vam da probate nove umetničke markere. Od nedavno, ovi premium markeri su dostupni u našoj internet prodavnici u okviru kategorije pribor za crtanje

DELI umetničke profesionalne markere preporučuju mnogi profesionalci. Pored toga što su poznati po svom kvalitetu, brojni umetnici opredeljuju se za njih zbog toga što su ovi markeri veoma precizni i dostupni u širokoj paleti boja. 

 

Kome su namenjeni Deli markeri?

Deil Sketch Art Markeri markeri namenjeni su profesionalcima, umetnicima, grafičkim dizajnerima, ilustratorima ali i svim kreativcima koji uživaju u crtanju i skiciranju. Ovi fini markeri imaju dvostruki vrh koji se primenjuje za isticanje određenih delova na skici, podvlačenje, crtanje i kolorizaciju. Markeri se precizno nanose na papir, brzo se suše i ne ostavljaju tragove i mrlje. Profesionalni Deli markeri dizajnirani su tako da fino prijanjaju šaci i da budu ugodni za držanje. Rezervoar marker je veći što obezbeđuje vrhunski intenzitet boje kao i dugotrajnost. 


Deil markeri napravljeni od prirodnih materijala

Deli profesionalni markeri napravljeni su od najfinijih ekoloških materijala. Markeri nemaju miris i netoksični su. Upotrebom nove tehnologije, ovi markeri iako su na bazi alkohola, ne preslikavaju se na drugu podlogu i ne cure. Ovo je posebno važno ukoliko iste upotrebljavaju deca. 

Na markere i flomastere mnogi gledaju kao na sredstva za crtanje čije korišćenje pruža mnogo opcija i mogućnosti. Obično se sa flomasterima postižu jasne i intenzivne linije ujednačenih debljina i boja. Međutim upotreba DELI profesionalnih markera, kao što je navedeno u tekstu, pruža mnoge mogućnosti. Zbog mogućnosti da se naprave fini prelazi nijansi, mnogim profesionalcima ovi markeri predstavljaju osnovni alat za rad. 

Detaljnije o ovim markerima i ideje za primenu možete videti u videu koji sledi:


 

Zašto je dobro koristiti markere na bazi alkohola?

Već smo pomenuli da su Deli profesionalni markeri zapravo markeri na bazi alkohola. Markere na bazi alkohola uglavnom koriste profesionalci, grafički dizajneri, dizajneri koji rade skice, umetnici, a evo i zašto: profesionalni markeri na bazi alkohola daju mnogo više mogućnosti za dodavanje nijansi, senčenje kao i za ispisivanje. Iako se može čuti da ovaj tip markera nije pogodan za pisanje na papiru zbog agresivnog traga, nova generacija umetničkih markera ovo demantuje. Naime, prilikom pisanja i skiciranja na papiru, trag se brzo suši, samim tim mrlje ne ostaju. Takođe, permanentni markeri ostavljaju ujednačen trag čime se stiče utisak potpuno popunjenog prostora. 


Kako senčiti i kombinovati boje?

Debljina markera i senčenje

Umetnički Deli markeri koji su dostupni u Pulse internet prodavnici, imaju dva vrha. Jedan vrh je okrugli i ima tanak završetak kojim se mogu izvući tanke linije. Na drugom kraju markera nalazi se vrh oštrih ivica pomoću kog se mogu izvući široke linije, do 7mm. Samim tim sa jednim markerom mogu se osenčiti najfiniji detalji. 


Uticaj odabira podloge na kombinovanje boja i senčenje

Mnogi profesionalci ističu da od podloge na kojoj se marker nanosi zavisi i sam efekat senčenja. Pa tako markeri na bazi alkohola imaju daleko veći efekat i bolje prijanjanje ukoliko se mešaju na marker papiru.


Mešanje boja markera na bazi alkohola

Permanentni markeri mešaju se ravnomerno. Međutim, kako se ovaj tip markera brzo suši da bi se postigao željeni efekat potrebno je brzo nanositi boje. Ukoliko se boja osuši, svako dalje nanošenje učiniće da ista potamni. Iz ovih razloga preporučuje se mešanje boja na manjim površinama i na finim detaljima. 

Profesionalni markeri za crtanje na bazi alkohola su suptilnijih nijansi i providniji, pa se tako boje mogu nanositi jedna na drugu kako bi se stvorile različite nijanse. 


Kako odabrati podlogu za crtanje?

Kako bi rad bio što finiji, pored odabira kvalitetnih markera za ovu namenu važno je odabrati i odgovarajuću podlogu ili preciznije odgovarajući papir. Ukoliko radite crtež ili ilustraciju koji zahtevaju kolorizaciju, senčenje i imaju mnogo finih detalja predlaže se odabir papira čija je težina od 180 g/m² do 250 g/m². Kada je reč o izboru teksture papira, mogu se koristiti glatki ili papiri sa izraženom strukturom poput papira za akvarel. 

Važno je napomenuti da u zavisnosti od reljefa i strukture papira zavisi i sam rezultat. Pa tako, ukoliko želite da ostavrite efekat mekanih prelaza i finog stapanja boja, izaberite gladak papir.

Ukoliko želite da crtate i bojite sa vašim mališanima u njihovim omiljenim bojankama, savet je da ispod lista u bojanci stavite deblji papir kako se marker ne bi preslikao na drugu stranicu s obzirom da su listovi u bojanka poprilično tanki. 


Na kojim još podlogama se mogu koristiti profesionalni i dekorativni markeri?

Markere na bazı alkohola možete koristiti na najrazličitijim površinama. Fine linije, šrafure i ostalim detaljima mogu se ukrasiti predmeti od drveta, plastike, stakla ili tekstila. Ipak prilikom iscrtavanja na tekstilu trebalo bi povesti računa jer može doći do razlivanja pa je važno napraviti precizne konture koje će isto sprečiti. 

Pored navedenih Deli markera, u našoj ponudi imate i Pilot Pintor markere koji su odlični za dekoraciju i koji se preporučuju za najrazličitije površine. Pilot Pintor markeri mogu da se koriste za iscrtavanje i bojenje predmeta od keramike, drveta, stakla, gume i drugih. Zahvaljujući ovim markerima možete da osvežite stari komad nameštaja, patike, da napravite unikatni komad garderobe. Više ideja za primenu Pilot Pintor markera možete da vidite u videu koji sledi:  
Podeli sa prijateljima: