Svako ko je zaposlen trebalo bi da ima dobru i dobro opremljenu poslovnu torbu. 

Bez obzira na to da li je reč o poslovnoj torbi, poslovnom rancu ili aktovci, nikada ne biste trebali da izađete iz kuće potpuno praznih ruku - posebno ako ste poput mnogih koji su aktivni i van kancelarije. Nikada ne znate kada će se pojaviti iznenadni sastanak sa klijentom ili neka slična prilika. 

Sastanci su svakodnevna pojava kod mnogih zaposlenih ljudi. I zato, morate da budete u stanju da očekujete neočekivano i da budete spremni na sve. A biti spreman na sve je gotovo nemoguće bez dobro opremljene poslovne torbe. Ali, šta dobro opremljena torba podrazumeva?

Evo 9 stvari koje bi trebalo stalno da imate u svojoj poslovnoj torbi (ili poslovnom rancu):


Fascikle

Nikada se ne zna kada ćete morati da odštampate važan dokument ili kada ćete dobiti papirologiju koju treba da uskladištite u vašu torbu. I zato, uvek u svojoj poslovnoj torbi držite fasciklu koja će vam sačuvati ove dokumente. U ponudi na našem sajtu imate veliki izbor fascikli i organizera, ali, za svakodnevno nošenje “za svaki slučaj”, preporučujemo vam da u poslovnoj torbi držite jednostavne i lagane fascikle koje vam neće zauzeti puno prostora, ali koje će ipak sačuvati sva vaša dokumenta propisno. 

Češalj i dodaci za urednu frizuru

Možda ste jutros stigli u kancelariju sa savršenom frizurom, ali, nakon 6 sati rada i više, ta frizura sigurno nije više tako savršena. Uverite se da imate sve što vam je potrebno da ukrotite kosu i da vam frizura izgleda reprezentativno. Ponesite češalj i druge proizvode za kosu koji će vam pomoći u tome.  


Sredstva za uklanjanje mrlja

Da li vam se ikada dogodilo da omiljeni poslovni outfit zamrljate dok ispijate kafu, tokom ručka ili na neki drugi način u sred radnog dana? Osim što fleke na odelu nisu baš reprezentativne, sigurno ćete želeti da možete lako da ih očistite i nakon što stignete kući. Iz tog raloga, nije loša ideja da u svojoj torbi za posao imate neko sredstvo za uklanjanje fleka. Na tržištu se danas može naći mnogo ovakvih sredstava, a vi se odlučite za neku džepnu verziju koja vam neće zauzeti mnogo mesta u torbi, ali će vas spasiti u slučaju nezgoda i prosipanja. Dobra varijanta su i tzv. olovke za uklanjanje mrlja koje se mogu pronaći u drogerijama, jer, osim što su male i korisne (uklanjaju ne samo mrlje sa gotovo svega što biste uspeli da prospete po sebi, već su i brzosušeće i ne ostavljaju trag ili mrlju nakon što se osuše). Na nekin način, praktično, u pitanju je magični štapić za mrlje.

U svakom slučaju, pronađite sredstvo za uklanjanje mrlja koje volite i obavezno ga stalno držite u svojoj torbi. Nikada ne znate kada vam može zatrebati.


Dodatni punjač i prenosiva baterija

U ovom trenutku, ne možemo da negiramo da svi obraćamo više pažnje svojim mobilnim telefonima nego što bi trebalo. Osim što ih koristimo za komunikaciju sa prijateljima, porodicom i za posao, mi ih koristimo i za davanje uputstava, pronalaženje predloga za restorane, pa čak i za vožnju.

Problem je što telefoni rade na baterije, a baterije se brzo troše. I zato, kako ne biste propustili važan imejl dok ste na putu ili poziv od klijenta, uvek se pobrinite da u torbi imate dodatni punjač za telefon, zajedno sa prenosivom baterijom. Oni su jeftini, kompaktni i garantujemo da će vas u nekom trenutku spasiti velike neprijatnosti. 


Dodatni par slušalica

Ponekad žurimo. Budimo se kasno, trčimo uokolo pokušavajući da se pripremimo za početak dana i kada napokon istrčimo iz kuće da uhvatimo prevoz, poslednja stvar koju imamo na umu su nam slušalice. To se događa svima, a mnogima su veoma neophodne na poslovima koje obavljaju. 

I zato, pronađite jeftine slušalice koje ćete uvek imati u torbi, tako da u retkim slučajevima kada zaboravite svoj dobar set slušalce, nećete ostati bez zvuka. Nema potrebe da trošite puno novca, jer su one samo rezervne kopije, ali čak i loš par slušalica je bolji od nikakvih, zar ne?


#Pulse preporučuje

U našoj ponudi možete pronaći modele poslovnih torbi poput Neptun Grey i Neptun Black koje, između ostalog poseduju i konektore za punjač i slušalice pa na taj način možete jednostavno da dopunite telefon ili da telefonirate dok ste u pokretu. Osim ove dodatne karakteristike, velika prednost pomenutih modela sastoji se u tome da se isti mogu nositi i kao torbe i kao rančevi, u zavisnosti od vaših trenutnih potreba. 


Kišobran

Svi se mi nadamo najboljem vremenu svakoga jutra kada ustanemo. Ali, svesni smo da u poslednje vreme, čak i vremenske prognoze mogu da zakažu i da se u sred vedrog i sunčanog dana pojavi pljusak u najnezgodnije vreme. I zato, dobro je da u svojoj poslovnoj torbi uvek imate kišobrane. Jer, poslednje što želite jeste da se na poslu ili poslovnom sastanku pojavite potpuno smočeni. 

Srećom, postoji mnoštvo opcija, što se tiče kvalitetnih kompaktnih kišobrana. Međutim, imajte na umu da je operativna reč ovde „kvalitet“. Kada tražite dobar kišobran, ne kupujte nešto krhko i jeftino; kupite nešto čime što će biti kompaktno u torbi, što neće zauzimati previše mesta, a što će vas opet spasti od kiše. 


Dezodorans 

Ovaj bi trebalo da bude mnogo očigledniji nego što jeste, ali uvek bi trebalo da nosite dodatni dezodorans u svojoj poslovnoj torbi. Nikada se ne zna kakav ćete dan imati, a postoje dani koji su definitivno mnogo stresniji od drugih. Niko ne želi da se preznoji, ali ponekad se to jednostavno dogodi. Držanje dodatnog dezodoransa u torbi pomoći će vam da ovo predupredite. 

Pored toga, ako kolonjsku vodu pronađete u mini bočici (po mogućnosti aluminijumskoj), svakako je uzmite. Prosečna kolonjska voda ima samo četiri do šest sati zadržavanja snage, što znači da, ako planirate da krenete nakon što završite dan, možda ćete morati malo da se osvežite. 


Nešto za osvežavanje daha

Ako u vašoj poslovnoj torbi ima dovoljno mesta, očigledno preporučujemo da u torbi držite dodatnu četkicu za zube i mini tubu zubne paste, ali shvatamo da to možda zahteva previše prostora.

Ako ne možete prati zube preporučenih tri puta dnevno, najmanje što možete da učinite jeste da pri ruci imate bombone ili žvake za osvežavanje daha kako biste bili sigurni da vam dah nikada ne postane loš. Naročito u danima kada jeste hranu koja može da izazove neprijatan dah iz usta.  

Bombone, žvake ili sredstvo za osvežavanje daha nije teško da nosite u poslovnoj torbi ili džepu, a one mogu dosta da vam pomognu po ovom pitanju. 


Dodatna majica

Pre nego što pomislite da je dodatna majica možda previše, pogledajte samo i biđete  iznenađeni kada shvatite koliko malo prostora u vašoj torbi zapravo može da zauzme smotana osnovna majica. Verovatno je nikada ne biste primetili dok vam ne zatreba - ali, činjenica je da će vam kad-tad zatrebati.

Možda će vam na putu do posla ispustiti guma koju ćete morati da zamenite ili ćete doći u situaciju sa polivanjem koju nijedno sredstvo za fleke neće moći instant da reši. Kako ne biste morali da jurite kući zbog tako neke situacije i da gubite vreme,  uvek imajte pri ruci osnovnu majicu za one najgore slučajeve. 


To bi ukratko bio naš predlog za sadržaj u vašoj poslovnoj torbi, a ukoliko tražite kvalitetne i izdržljive poslovne torbe i rančeve za svakodnevno korišćenje, preporučujemo vam da pogledate kompletnu ponudu poslovnih rančeva i torbi u našoj online prodavnici. Ponudu možete pronaći na ovom linku - https://pulseserbia.com/category/poslovne-torbe-i-rancevi/6432/


Podeli sa prijateljima: