Razmišljate li nekada o strahovima koje je savremeno doba donelo? Mnogi danas strahuju od samog pomena na situaciju da internet ne postoji, jer smo se svi toliko navikli na njega, da je već funkcionisanje bez postalo jako otežano, a nekada i nemoguće. 

Tu je onda i strah od pada društvenih mreža. Ne tako davno, društvene mreže su doživele kolaps u trajanju od sedam sati, tokom kojih je nastala sveopšta histerija širom sveta. Ljudi su veoma burno reagovali na činjenicu da su uskraćeni za sve ono što društvene mreže donose. A sve ovo utiče na postojanje još jednog straha, lomljenja i oštećenja uređaja, naravno ovih „pametnih“, tokom transporta. 

Transport određenih uređaja se dešava svakodnevno. I dok mobilne telefone pokušavamo da zaštitimo koristeći silikonske maske i zaštitna stakla za ekrane, za laptopove i druge gadžete tu su torbe, rančevi, a onda i koferi i putne torbe kada se negde putuje. Međutim, sve to može, ali i ne mora da zaštiti vaš uređaj, a sama zaštita zavisi od kvaliteta i mogućnosti torbe/kofera koje sa sobom nosite. Ako je neki ranac ili neki kofer težak sam po sebi, to ne znači da on ima dovoljno čvrstine i opcija da od udaraca, padova, zaštiti vaše uređaje spakovane unutar njih, već se moraju sagledati neke druge karakteristike i neke druge opcije prilikom pakovanja kako bi sve bilo sigurno.


Kako osigurati uređaje tokom putovanja?

Da biste bili sigurni da će vam na putovanju svi tehnički uređaji koje nosite, a koji ne mogu biti kod vas, biti bezbedni, onda morate da budete sigurni u ono u šta ih pakujete. To znači da je važno kakav ste kofer odabrali, kakvog kvaliteta, a svakako sve možete obezbediti i dodatno unutar njega.

Sa odabirom kofera se mora biti pažljiv, jer ukoliko neke stavke preskočite, može da vam se dogodi da se na pola puta nađete u neubranom grožđu, sa otpalim ručakama ili pokvarenim rajsfešlusima. U ovom momentu izreka „koliko para – toliko muzike“ vrlo ima značenja tačnog. Ukoliko izdvojite nešto veću sumu za kupovinu kofera, onda je sasvim sigurno da ćete dobiti kofer koji je izdržljiv i otporan, ali i tada određene stvari morate da proverite.

Da bi ono šta pakujete u kofer bilo sigurno, najpre morate biti sigurni u izdržljivost njegovu. Znači da je bitno od kojeg je materijala kofer napravljen. Da je materijal otporan na padove i udarce, na prvom mestu, a onda i da nije promočiv, jer u momentu kada se nađete vani sa svojim prtljagom, a kiša ili sneg krenu, biće veoma važno da vlaga ne prodire dalje od spoljašnjosti samog kofera. Ove dve karakteristike kofera su najvažnije. 

Ono šta kao dodatni način obezbeđivanja tehničkih uređaja možete preduzeti jeste da, na primer, svoj laptop stavite u torbu za laptop, pa onda je stavite u kofer, ili da ga stavite u neki ranac koji je odgovarajući njegovim dimenzijama. Možete čak iskoristit i torbicu za fizičko, pa u nju spakovati neke gedžete koje nosite sa sobom, koja će ih zaštiti od dodira sa drugim stvarima u koferu. Bitno je da svaki uređaj namestite tako da nema mesta da „šeta“ po koferu, da ne udara u nešto čvrsto, već ga okružite mekšim stvarima i potrudite se da ne postoji pritisak na uređaj u samom koferu. Spoljašnje pritiske će eleminisati sam kofer, pa u vezi sa tim ni ne morate brinuti. Za prenos uređaja kada putujete uvek je bolja opcija kofer, upravo iz ovih razloga, nego putne torbe u kojima nisu toliko zaštićeni.


Zaštita uređaja tokom svakodnevnog prenošenja

Kada laptop svakog dana iznosite iz kuće do posla, kancelarije ili negde gde idete nešto da radite, bez torbe za laptop teško ćete funkcionisati. Osim što vam olakšava nošenje, ona vam obezbeđuje sam laptop, pa mu ne morate brinuti da negde ne udarite, okrznete ga ili da vam ispadne. Kao i za kofere, vrlo je važno da torba bude kvalitetna, da štiti sam uređaj, da je nepromočiva, a svakako je tu i činjenica da će vam dodatne pregrade i džepovi omogućiti da sve potrebno smestite baš u tu jednu torbu

Kvalitetna torba za laptop poseduje deo koji je predviđen za laptop, sa određenim ojačanjima i obezbeđenim okruženjem za laptop, tako da ga štiti od svih vanjskih faktora koji bi mogli uticati na njegov kasniji normalan rad i postojanje. Osim torbe, to može biti i ranac, koji je posebno isplativ kod svih onih koji osim laptopa sa sobom nose i zvučnike, bežične uređaje, poput miša i tastature, te neke druge gedžete koji zahtevaju i sami da se spakuju i zaštite. Ako nema dovoljno pregrada da se svaki uređaj ostavi pojedinačno, napravite pregrade sami, od nekih svezaka, dokumenata, papira i svezaka koje sigurno nosite sa sobom, te će to dodatno sve uređaje zaštiti prilikom nekog pada ili od međusobnog habanja, koje je u rančevima često moguće. 


#Pulse preporučuje

Potragu za kvalitetnim koferima i torbama za laptop možete ovde i sada da okončate, jer Pulse ima sve što vam je neophodno za siguran transport uređaja. 

Pulse koferi izrađeni su od veoma izdržljivog materijala, polikarbonata, koji je otporan na udarce kako pri pomeranju kofera, tako i prilikom njihovog slučajnog pada. Mada, padovi su nemogući, jer se točkići Pulse kofera okreću za 360° koji ga obezbeđuju u svakom trenutku i ravnomerno raspoređuju teret. Pored svih značajnih prednosti ovih kofera, tu je i jedinstveni TSA sistem zaključavanja, koji obezbeđuje prtljag od otvaranja i krađe, a koji je jednostavan za otvaranje na carinama, pa nema straha od nanošenja štete na koferu. Upravo zbog ovog sistema, Pulse koferi su najbolji izbor kada putujete avionima redovno.

Sve isto se kada je kvalitet u pitanju odnosi i na torbe i rančeve za laptop. Sa metalnim ojačanjima sa strana, penom koja okružuje pregradu za laptop, ove torbe su pravi sef bezbednosti za uređaje ove vrste. 

U zavisnosti od dimenzija laptopa možete odabrati i odgovarajuću veličinu torbe, a materijali od kojih su napravljene su idržljivi, otporni, te u svakom trenutku čuvaju sve ono što u torbu i stavljate, zbog čega je ona savršeni deo svakog poslovnog autfita i svakog poslovnog dana, bilo da frilensujete ili odlazite u kancelariju.


Podeli sa prijateljima: