Vaše malo dete možda još uvek ne mora da prebacuje preko ramena ranac pun teških udžbenika, ali rančevi su uvek neophodan deo opreme za vrtić i predškolsko. Naravno, to ne mora da bude ranac, može vam poslužiti bilo kakva torba, ali rančevi za vrtić i predškolsko su ipak najpraktičniji. 

Bez obzira da li se vaš mališan kreće u jaslice, vrtić, predškolsko ili na letnji kamp, trebaće mu torba za nošenje potrepština, presvlake, vode, grickalica, (a možda čak i za igračku ili dve). Srećom, na raspolaganju vam je mnogo dečijih mini rančeva među kojima vi i vaš mališan možete da birate - a dobra vest jeste da je svaki slađi od sledećeg.

Naravno, simpatičan izgled ni blizu nije jedini kriterijum koji treba uzeti u obzir pri traženju najboljeg ranca za vaše mališane. Evo još nekih faktora o kojima morate da razmislite pre nego što krenete u potragu:


Veličina ranca za vrtić je jedan od najbitnijih faktora

Rančevi za mališane moraju da budu dovoljno kompaktni da budu nošeni od strane malog deteta, ali takođe moraju biti i dovoljno prostrani da mogu da podnesu teret svih osnovnih stvari koje je potrebno spakovati u taj ranac. 

Pri odabiru veličine bitno je i da znate da se rančevi za vrtić i rančevi za predškolsko znatno razlikuju. Rančevi za vrtić su manji i prilagođeni deci mlađeg uzrasta, dok su rančevi za predškolsko nešto veći i odgovarajuće veličine da deca mogu spakovati jednu svesku većeg formata i drugi pribor koji je neophodan za predškolsko. 

Iako se kupovina ranca za predškolsko već u vrtićkom periodu može činiti kao najisplativija opcija, ne preporučujemo da deca nose ranac koji nije adekvatne veličine, tj. ranac koji nije prilagođen njihovom uzrastu. 

Takođe, kada je reč o veličini ranca, iako su i rančevi za vrtić i predškosko uglavnom odgovarajući za standardne vrtićke ormariće, proverite da li vrtić ili predškolska ustanova vašega deteta ima neke specifične zahteve kada su u pitanju rančevi i torbe, jer postoji i ta mogućnost da određeni vrtići imaju netipične ormariće za dečije stvari ili imaju specifične zahteve u skladu sa njihovom vrtićkom politikom. Ovo se odnosi uglavnom na privatne vrtiće jer većina državnih vrtića ima standardne ormariće tipične veličine za odlaganje dečijih stvari. 


Bezbednost rančeva za vrtić

Pedijatri i fizijatri skreću pažnju na nekoliko karakteristika koje pomažu da rančevi za decu budu bezbedni za nošenje. Te karakteristike uključuju dve široke naramenice, postavljena leđa i dodatni kaiš za raspoređivanje tereta. Takođe, imajte na umu da rančevi za decu moraju imati etiketu sa imenom. Deca tog uzrasta nisu naročito sklona vraćanju stvari na jedno mesto kao i o vođenju brige o  svojim stvarima, tako da je etiketa sa imenom deteta naročito zgodna karakteristika rančeva za vrtić, pogotovo ako dete pohađa i izlete i ekskurzije. 


Održavanje 

Gde su deca, tu su i česte nezgode sa hranom, pićem i svim ostalim potrepštinama koje dete oditelj u brzini slučajno može prosuti. Iz tog razloga je naročito važno da se rančevi za mališane mogu prati u mašini ili da su izrađeni od materijala koji se lako mogu obrisati. 

Imajući ove stvari na umu, kreirali smo posebne serije rančeva za vrtić i rančeva za predškolce koji će pratiti vašeg mališana od kuće do vrtića, pa preko igrališta i tako dalje...


#Pulse rančevi za vrtić


                           Dino ranac za vrtić


Da je bilo takmičenja za popularnost među rančevima za vrtić, ovaj Dino ranac bi bio među pobedničkim modelima.  Dino ranac pripada Pulse kolekciji rančeva za vrtić namenjenih  deci uzrasta 3-5 godina. Ovi rančevi su savršeni čak i za najsitniju decu. Dovoljno su prostrani, a opet ne preveliki da bi mališani mogli samostalno da ga nose. A što je najbitnije za roditelje, naramenice se mogu produžiti tako da ih i roditelji mogu nositi kada žele da rasterete dete. Takođe, materijal je vodoodbojan i sastoje se od jedne glavne pregrade u kojima se može nositi presvlaka, boca sa vodom, omiljena igračka i druge potrepštine za vrtić i igralište. Pored aplikacije u vidu Dinosaurusa, možete birati između leptira, kornjače i mede među kojima se sigurno nalazi jedan kojim će vaš mališan biti oduševljen.  


#Pulse rančevi za predškolsko

Kao što smo već napomenuli, veličina ranca morala bi da bude u skladu sa uzrastom i zato je gotovo nemoguće da se ranac za vrtić koristi i za predškolsko, što zbog same građe deteta, ali i zbog činjenice da predškolci već imaju određen obavezni pribor za predškolsko koji bi trebalo da nose sa sobom. To su najčešće sveska većeg formata i pernica za vrtić za koju se preporučuje da bude čvrsta kako bi dete bilo bolje organizovano sa priborom. Sa druge strane, mekane pernice obezbediće manju težinu ranca što je takođe bitan faktor. Pulse rančevi za predškolsko takođe su prilagođeni za nošenje od strane roditelja (poseduju produžive naramenice). 

Dezeni i aplikacije su takođe u skladu sa uzrastom. U ponudi možete pronaći rančeve čiji dezeni su prilagođeni devojčicama, kao i rančeve za predškolsko za dečake. Pogledajte kompletnu ponudu i pronađite idealan ranac za predškolsko koji 

Prilagođeni mališanima, Pulse rančevi za vrtić i predškolsko  pogodni su i za nošenje od strane roditelja. Poseduju dodatni džep za odlaganje sitnica (kojih sa većim uzrastom ima sve više), kao i posebne odeljke za nošenje boce sa vodom. Od dodatnih karakteristika, istakli bismo da ovi rančevi poseduju reflektujući materijal koji deci omogućava veću bezbednost u saobraćaju.  

Ovi rančevi odlično će poslužiti što za pohađanje samog predškolskog, što i za brojne izlete kojih u predškolskom ima više nego što je to slučaj sa vrtićem. Takođe, u slučaju da vaše dete pošaljete na zimovanje ili letovanje sa vrtićem, rančevi za predškolsko će im odlično poslužiti kao dodatni ranac koji će nositi sa sobom i u kojem će držati presvlaku, vodu i užinu. 


                          Ranac Pulse Junior Rex


Pronalazak adekvatnog ranca za vrtić ili predškolsko ne mora da bude težak. Za početak, možete pogledati ponudu u našem online shopu. Pored garancije kvaliteta i bezbednosti, nudimo bam veliki izbor dezena za najmlađe i decu predškolskog uzrasta među kojima ćete sigurno uspeti da pronađete idealan model za vaše dete. 

Kompletnu ponudu možete videti na ovom linkuPodeli sa prijateljima: