Polazak đaka prvaka u školu je uzbudljiv trenutak za decu. To je period ispunjen novim prilikama, prijateljstvima i događajima. Jedan divan način da dodatno ulepšate ovo iskustvo je izrada personalizovanih čestitki za decu koja kreću u školu. 

Ove čestitke mogu biti izvor ohrabrenja i motivacije, čineći prelaz lakšim i prijatnijim. U ovom tekstu ćemo vas voditi kroz proces kako napraviti čestitke za polazak u školu, pružajući vam jednostavne korake i kreativne ideje.

Potrebni materijali

Pre nego što počnete, važno je da prikupite sve potrebne materijale. Evo liste osnovnih stvari koje će vam biti potrebne:

 • Papir za kartice: Ovo će biti osnova vaše čestitke. Izaberite čvrst papir koji može da izdrži ukrase.

 • Obojeni markeri i olovke: Za pisanje poruka i dodavanje šarenih dizajna.

 • Nalepnice i ukrasi: Za dodavanje zabavnih i dekorativnih elemenata vašim čestitkama.

 • Lepak i makaze: Za sečenje i lepljenje različitih delova.

 • Lenjir i olovka: Za precizna merenja i skiciranje.

 • Koverte: Da biste lepo upakovali gotove čestitke.

Kako napraviti čestitke za polazak u školu - korak po korak

Korak 1: Izaberite svoj dizajn

Prvi korak je da odlučite o dizajnu vaše čestitke. Razmislite o temi koja bi bila privlačna i relevantna za dete koje kreće u školu. Popularne teme uključuju školski pribor (kao što su olovke i knjige), omiljene likove iz crtanih filmova, priča ili inspirativne citate. Kada imate ideju, nacrtajte grubi dizajn na papiru. Ovo će vam poslužiti kao nacrt za vašu čestitku.

Korak 2: Pripremite osnovu za čestitku

Sledeći korak je priprema osnove vaše čestitke. Izmerite i isecite papir za kartice na željenu veličinu. Standardna veličina za čestitku je 12x18 cm, ali možete izabrati bilo koju veličinu koja odgovara vašem dizajnu. Nakon sečenja, preklopite papir na pola da biste napravili osnovu čestitke. Uverite se da je preklop čist i ravnomeran, kako bi vaša čestitka izgledala uravnoteženo.

Korak 3: Ukrasite prednju stranu čestitke

Sada je vreme da budete kreativni! Koristite markere, olovke i nalepnice u boji da oživite svoj dizajn na prednjoj strani čestitke. Nacrtajte slike, napišite poruke dobrodošlice i dodajte nalepnice ili druge ukrase. Možete koristiti šljokice, trake ili druge materijale da dodate dodatni sjaj vašoj čestitki. Ne zaboravite da uživate i zabavite se u ovom koraku!

Korak 4: Napišite ličnu poruku unutar čestitke 

Unutrašnjost čestitke je mesto gde možete dodati personalizovanu poruku. Razmislite o ohrabrujućim i motivacionim rečima koje će inspirisati dete dok započinje novu školsku godinu. Evo nekoliko ideja da započnete:

 • "Želim ti fantastičan prvi dan u školi! Bićeš sjajan/a!"

 • "Veruj u sebe i sve što jesi. Sposoban/sposobna si za neverovatne stvari!"

 • "Imaš pred sobom predivnu školsku godinu ispunjenu novim avanturama i prijateljstvima."

Neka poruka bude lična i značajna. Uključite specifične detalje koje će ih obradovati. 

Korak 5: Dodajte završne detalje

Pre nego što završite, odvojite trenutak da dodate završne detalje svojoj čestitki. Proverite da li su svi ukrasi čvrsto pričvršćeni i da nema labavih delova. Uverite se da je lepak suv i da je sve na svom mestu. Ovaj završni korak će vašoj čestitki dati uglađen i kompletan izgled.

Kreativne ideje i saveti

Izrada čestitki nije samo praćenje koraka; to je takođe prilika da izrazite svoju kreativnost. Evo nekoliko jedinstvenih i kreativnih ideja da vaše čestitke budu posebne:

 • Pop-up čestitke: Napravite 3D efekat dodavanjem pop-up elemenata unutar čestitke. Ovo može biti zabavno iznenađenje za dete.

 • Interaktivni elementi: Uključite preklopke, kartice koje se izvlače ili druge interaktivne komponente sa kojima dete može da se igra.

 • Personalizacija: Koristite omiljene boje, hobije ili interese deteta da prilagodite čestitku. Ovo čini čestitku posebnijom i jedinstvenom.

Uključite decu u proces izrade čestitki kad god je to moguće. To može biti zabavna i zanimljiva aktivnost za njih, jer deca vole da učestvuju u stvaranju nečeg posebnog.

Izrada čestitki za decu koja kreću u školu je divan način da dodate lični pečat njihovoj novoj avanturi. Prateći ove jednostavne korake i uključujući svoju kreativnost, možete napraviti predivne čestitke za polazak u prvi razred škole. 

Zato sakupite svoje materijale, oslobodite maštu i počnite sa izradom! Dok sa rančevima idu prema školi i novom poglavlju u svojim životima, vaša čestitka može učiniti da prvi dan škole bude uzbudljiv i nezaboravan doživljaj. 


Podeli sa prijateljima: