Rančevi za decu dolaze su raznim veličinama, bojama, tkaninama i oblicima i pomažu deci svih uzrasta da iskažu svoj lični osećaj za stil. A kada se pravilno koriste, rančevi za decu su neverovatno zgodni i mogu značajno da olakšaju svakodnevnicu.

Mnogi rančevi za decu imaju i po nekoliko pregrada koje pomažu deci da se bolje organizuju i korisni su im što za redovne školske obaveze, ali i mnogobrojne druge prilike, a kada se uporede sa svim  drugim vidovima torbi i torbica, rančevi su ipak najbolja opcija jer čuvaju leđa vaše dece. 

Ako se pravilno nose, težina tereta koji se nalazi u rancu se ravnomerno rasporedi  po telu i zato stručnjaci preporučuju da deci primarna torba za prenos prtljaga budu upravo rančevi za decu. 

U daljem tekstu navešćemo vam koje su to sve prilike kada ovi rančevi mogu da se koriste kao i koji su rančevi preporučljivi za koju namenu. 


Rančevi za vrtić i za park

Prvi ranac koji ćete kupiti za dete verovatno će biti ranac iz kategorije rančevi za vrtić. Ovi rančevi, kako im i naziv sugeriše pogodni su za decu vrtićkog uzrasta i dizajn im je najčešće prilagođen najmlađima. Bez obzira da li vaše dete pohađa vrtić ili ne, rančevi za vrtić biće vam od velike koristi jer ih možete koristiti za:

  •  razvoj dečije samostalnosti: Dete samostalno nosi svoje stvari i vodi računa o svojim igračkama. 

  • za nošenje presvlake i vode: Svi znamo koliko su teške nezgode sa prljanjem kod male dece i uvek je potrebno imati uz sebe rezervnu presvlaku za te situacije). Prepoznatljivi rančevi za vrtić biće vam od velike pomoći, pogotovo kada se smenjuju osobe koje su zadužene za čuvanje deteta - ovi rančevi su prepoznatljivi, u njima ćete držati sve što je neophodno i teško da ćete ih zaboraviti.  A voda? Kada je nosite, uglavnom se ne traži. A ukoliko je slučajno zaboravite, eto problema. Dete će biti žedno čim izađete iz kuće ili stignete u park. I zato, držite uvek bocu sa vodom u dečijem rancu koji nosite sa sobom. 

  • motivaciju za polazak u vrtić: Primećeno je da kod neke dece nabavka “specijalnog” ranca koji će biti samo njihov može da podstakne dete da se ne boji odlaska u vrtić i da ga bolje prihvati jer će ranac biti nešto poznato i pozitivno što dete može da ponese sa sobom. 

  • prve obaveze u predškolskom: Bilo da li po prvi put dolazi u susret sa kolektivom ili u predškolsko prelazi iz standardnog vrtića, deci će biti neophodan adekvatan ranac za predškolsko jer će morati da počne da nosi sa sobom pernicu, svesku i druge stvari koje vaspitač propiše da treba, a sve u cilju privikavanja na obaveze i pripreme za polazak u školu. 


Rančevi za decu za školu

Za prvake i najmlađe školarce tu su anatomski rančevi koji su posebno prilagođeni za taj uzrast i koji imaju posebna ojačanja, dodatne kopče i anatomsku konstrukciju kako bi se što bolje rasporedio teret. Jer, poznato je da prvaci nose preteške torbe, a najbolja pomoć su im rančevi koji će maksimalno sačuvati njihova leđa. 

Tu su i rančevi na točkiće koji takođe mogu biti zgodni za decu početnih razreda. Pulse anatomski rančevi i rančevi na točkiće imaju posebnu pogodnost jer se njihove naramenice mogu podešavati i na taj način rastu zajedno sa detetom i mogu trajati više godina. 

A kada ih deca prerastu, tu su rančevi za tinejdžere koji su opet prilagođeni tom srednjem školskom uzrastu i potrebama tinejdžera. Aplikacije postaju “ozbiljnije”, rančevi mogu da imaju odeljke za multimediju, ali i laptopove. Iako nisu zvanično anatomski, i dalje se vodi računa o udobnosti, naramenice su široke, podesive i postavljene, a dno rančeva je ojačano i može da podnese sve krupne i sitne stvari koje su potrebne tinejdžeru za svakodnevne školske i vanškolske obaveze. 

Tu su i rančevi za srednjoškolce kod kojih dominira neutralniji dizajn koji je u poslednje vreme naročito popularan, ali koji takođe ne zaostaju po funkcionalnosti. 


Za trening

Za sve aktivne mališane, rančevi za decu su najbolji izbor za nošenje rezervne garderobe i obuće za trening. Iako su i torbe za trening praktične, opterećenje na leđima je ipak najmanje kada se koristi ranac, pogotovo ukoliko dete na trening odlazi peške, gradskim prevozom ili biciklom. 

Rančevi za decu se takođe lakše mogu odložiti u svlačionici, lako se mogu okačiti na ofingere ili spakovati u ormarić za stvari, za razliku od torbi koje se ne mogu okačiti i koje je teže smestiti u ormarić. 

Određeni Pulse rančevi za decu imaju poseban odeljak za patike koji može biti jako koristan jer sprečava širenje neprijatnih mirisa po rancu, a ukoliko posedujete ranac koji nema posean odeljak, onda preporučujemo da se koriste torbe za fizičko u koje se mogu odložiti patike i znojava odeća nakon treninga. 


Za slobodne i vanškolske aktivnosti

Za rođendane, za ekskurziju, za izlet ili za vikend kod bake i deke,... najbolje je da detetu stvari budu spakovane u rancu. Osim već naglašenog najboljeg efekta na kičmu prilikom nošenja, rančevi za decu su zgodni jer: je manja verovatnoća da će ih dete izgubiti; neophodne stvari će im uvek biti pri ruci, odnosno, na leđima; uz više odeljaka dete će se lakše organizovati u rancu nego sa koferima; čak i kada se nose koferi dobro je da se ponese i ranac za stvari koje bi trebalo da budu uz dete tokom vožnje (ako je u pitanju putovanje) ili za ekskurzije, rođendane i izlete kada će u rancu uvek biti spakovan topliji komad odeće, voda, užina i druge neophodne stvari.


Pulse rančevi za decu

U ponudi Pulse rančeva naći ćete rančeve za sve dečije uzraste: od vrtića do rančeva za srednjoškolce i fakultet. Sve kategorije rančeva dizajnirane su na način da budu potpuno u skladu sa potrebama određenog uzrasta, kao i trendovima koji su popularni kod dece i tinejdžera. U ovom tekstu naveli smo vam samo neke od kategorija, a preporučujemo vam da pogledate kompletnu ponudu rančeva za decu i tinedžere i da pronađete modele koji će najbolje odgovarati vašem detetu. Podeli sa prijateljima: