Tražite kreativan način da proslavite rođendan vašeg deteta? Ili ste već pregrmeli ovaj veliki događaj ove godine i sada je vaše dete na redu da učestvuje u proslavi kod svojih drugara? Treba vam pomoć oko ideja za proslavu i kupovinu poklona? Ne brinite, na pravom ste mestu, ovaj tekst napisan je upravo sa namerom da vam pomogne sa tim.

Gde slaviti rođendan?

Rođendani u igraonicama zbog svoje praktičnosti sve više dobijaju na popularnosti. Dok nove igraonice svakodnevno niču i proširuju ponudu animacije i dodatnih pogodnosti, ukoliko želite da izađete iz šablonskih proslava ili je deci ovakav vid proslave jednostavno dosadio, postoje i drugi načini da obeležite veliki dan vašeg deteta, kao na primer:

Proslava rođendana za decu predškolskog uzrasta

Velika je šansa da će deci predškolskog uzrasta proslava rođendana ostati u sećanju i zato sigurno želite da ta proslava bude jedinstvena. Razgovarajte sa detetom, predstavite mu koje sve mogućnosti postoje, a onda se zajedno dogovorite i možete da izaberete neku od sledećih opcija:

Rođendani na otvorenom

Bez obzira da li ste rešili da napravite porodični piknik u prirodi ili želite da za rođendan svoga deteta pozovete celu grupu iz predškolskog, rođendani napolju biće nezaboravno iskustvo za sve i prijatan predah u odnosu na standardne igraonice. Postoje i animatori koji su specijailzovani samo za ovakve tipove rođendana i koji organizuju planinarenje, potrage za blagom i slične aktivnosti na željenoj lokaciji za koju se dogovorite i bez obzira na vremenske uslove. Njihov moto je da ne postoje neodgovarajući uslovi, već samo neodgovarajuća presvlaka, ali ako se ipak brinete jer rođendan vašeg deteta pada u doba godine kada je napolju previše hladno i vetrovito, onda možete da razmislite o rođendanu na bazenima. 

Rođendan na bazenu

Sportski centri koji se između ostalog bave obukom i časovima plivanja za decu često u svojoj ponudi imaju i rođendane na bazenu. Dok se deca brčkaju i zabavljaju pod nadzorom profesionalnih trenera, vi možete da uživate sa roditeljskom ekipom posmatrajući ih iz kafića. A kada se vaš termin završi, tortu i ostalo posluženje možete služiti u tom istom kafiću. Lepa promena, zar ne? 

Pokloni za decu predškolskog uzrasta

Ako pitate decu, oni će vam uvek tražiti igračku, ali činjenica je da predškolci polako prerastaju iste i da, ako želite da se vaš poklon nekako izdvoji, on treba biti u skladu sa interesovanjima deteta. Pa tako, ukoliko dete trenira fudbal ili neki drugi sport, torba za patike može biti lep poklon, a ukoliko je dete kreativno (a koje dete to nije), bojice, flomasteri i druge kreativne potrepštine uvek su poklon koji će dete sigurno iskoristiti. Ukoliko tu kreativnost želite da podigmete na viši nivo, preporučujemo vam Pilot markere koji se mogu koristiti za dekoraciju najrazličitijih površina. Markere možete upariti za nekim od predmeta koji se može dekorisati - šolja, ceger, ram za slike... O primeni ovih markera i njihovoj višestrukoj upotrebi pisali smo u tekstu 

Novogodišnji pokloni, ideje za rad sa decom

a u istom tekstu možete pronaći i ideje za uradi sam kreativne poklone koji će sigurno biti potpuno jedinstveni. 

Rođendani za školarce

Kada su u pitanju deca školskog uzrasta, ako vaše dete i dalje želi da na svoju proslavu pozove drugare iz celog odelenja, umesto haotične žurke u vašem domu, možete da razmislite o rođendanima u pozorištu, bioskopu, escape roomovima ili u muzeju. 

Rođendan u Escape Room-u

Ako razmišljate o proslavi rođendana u Escape Room-u, sigurno već znate da ovaj vid proslave čini dinamička igra sa puno zadataka koja deci drži apsolutnu pažnju i apsolutno ih zbližava, ali ono što  morate znati jeste da ovakva vrsta rođendana nije prilagođena za decu ispod 9 godina. Escape Room-ovi nude i all inclusive pakete u okviru kojih je obezbeđeno piće i hrana za svu decu, ali i za par odraslih.  

Rođendan u muzeju

Poslednjih godina rođendani u muzeju postaju sve više popularni. Proslave uključuju interaktivne radionice i obilazak postavke muzeja. Rezultat: zadovoljna deca uposlena kreativno-edukativnim aktivnostima i oduševljeni roditelji. 

Rođendan u bioskopu

Ukoliko je vaše dete veliki fan bioskopa ili se trenutno na repertoaru nalazi ostvarenje za koje ste sigurni da bi se dopalo vašem detetu i njegovim drugarima, rođendan u bioskopu može biti lep način da vaš rošendanko proslavi. Većina bioskopa nudi posebne pogodnosti za dečije proslave rođendana, a u nekima postoji i meni za goste pa tako možete da rešite i pitanje hrane. 

Pokloni za rođendan dece školskog uzrasta - Pulse preporučuje

Večita dilema kada idete na dečiji rođendan jeste šta kupiti. Mislili smo i na to i pripremili smo vam nekoliko predloga: 

 

Za mlađe školarce koji su uspešno savladali pisanje, kao poklon preporučujemo dečiji dnevnik. U našoj ponudi možete naći više vrsta dnevnika: u kutiji, kombinaciji sa ramom za slike, ogledalom i muzikom. Sigurni smo da možete naći neki koji će sigurno oduševiti drugara vašeg školarca koji proslavlja rođendan. Za generaciju koja zaboravlja vrednost odrađene fotografije preporučujemo album za slike. Kako biste dodatno obradovali slavljenika, možete uraditi nekoliko fotografija koje će mu uvek ostati kao sećanje na druženje sa vašim detetom. Plutana tabla takođe može biti zanimljiv poklon iz više razloga: može se koristiti za učenje (kačenje beleški, zadataka i slično), a može služiti i kao izložbena tabla gde će dete kačiti svoje radove, fotografije i slično. Ako ste spremni da izdvojite nešto više novca za poklon za slavljenika i ukoliko je dete zainteresovano za prirodne nauke, preporučujemo vam da za poklon ponesete globus. Osim edukativne note, globusi su takođe interesantan detalj koji ukrašava dečiju sobu. U našoj ponudi, pored standardnih globusa možete naći i svetleće globuse koje daju prijatno osvetljenje. Još jedan predlog za edukativno/zabavni poklon jeste šah. Šah je idealan poklon koji bi svaka porodica trebalo da ima, a čak i ako slavljenik nije ranije pokazivao interesovanje za ovu moćnu igru, možda će početi kada bude imao sopstvenu tablu i figure.  

 

Nadamo se da ćete u ponuđenim predlozima pronaći neki koji će biti u skladu sa interesovanjima vašega deteta, a ukoliko želite da personalizujete rođendan i kreirate unikatnu dekoraciju i posluženje za goste, o tome ćemo pisati u narednom blogu. 


Podeli sa prijateljima: