Nekada vam je za čekiranje prtljaga na aerodromu bilo neophodno da izdvojite 20tak minuta, ali u poslednje vreme može se desiti da će vam za isto biti potrebno da izdvojite dodatnih 20tak eura. Ukoliko i sami niste iskusili ovu neprijatnost na aerodromu, verovatno poznajete nekoga ko jeste. 

Ovaj slučaj najčešće se vezuje za low cost aviokompanije koje mame putnike niskobudžetnim cenama karti, ali ono što najčešće nije uključeno u cenu jesu dodatni troškovi za transport prtljaga koji može iznositi i preko 20 eura što, složićete se, nije mala cifra. Međutim, ne radi se samo o troškovima.

 

Zašto odabrati samo ručni prtljag?

Izbor da se za putovanje, bilo da li je u pitanju poslovni put ili turistička tura odlučite da sve što vam je neophodno spakujete u torbu koja odgovara dimenzijama ručnog prtljaga više je nego pametan. Na prvi pogled, takva odluka čini se komplikovanom, ali zapravo, sve što vam je potrebno možete spakovati u jedan kofer  ili putnu torbu. Takođe, ukoliko sa sobom nosite samo ručni prtljag ne morate da brinete da li će isti da se ošteti ili izgubi tokom transporta, a sasvim je sigurno da će vaše stvari uvek biti uz vas i tako možete da izbegnete još jednu neprijatnost, a to je kašnjenje prtljaga što je čest slučaj sa čekiranim prtljagom. Ukoliko vam je potrebna dodatna motivacija da se kompletno spakujete u jedan manji kofer,  zamislite samo rasterećenje kada prilikom izlaska iz aviona imate priliku da zaobiđete celu gužvu oko primopredaje prtljaga i možete da odšetate sa aerodroma sa samo jednim sportskim rancem ili koferom. Jednostavno rečeno, sa ručnim prtljagom ste mobilniji. Da li vam i dalje zvuči komplikovano? Da li shvatate koliko će vam kompletan put biti jednostavniji ukoliko sa sobom nosite manje prtljaga?

 

Odaberite odgovarajući kofer ili sportski ranac

Dakle, ukoliko ste vezani za samo jedan komad prtljaga, od neizmerne važnosti je da isti bude funkcionalan i kvalitetan. Većina torbi i kofera gubi na funkcionalnosti jer se pri izradi vodila veća briga oko estetike nego funkcije koju ta torba treba da obavlja. Pri odabiru vaše idealne torbe koju ćete koristiti za prtljag, vodite se najpre sledećim smernicama  - da dimenzije odgovaraju dozvoljenim dimenzijama za ručni prtljag i da težina samog kofera ili ranca bude što manja. Bezbednost, estetika, ostale funkcije i slično neka vam budu u drugom planu. Dozvoljene dimenzije i težina ručnog prtljaga mogu da variraju u zavisnosti od aviokompanije čije usluge koristite, pri čemu je maksimalna težina ručnog prtljaga koja je dozvoljena do 15kg, ali kod većine avioprevoznika dozvoljena težina je oko 8kg. Dimenzije kofera ili ranca ne smeju biti veće od 40x20x55 santimetara (š-d-v-), a bitna informacija koju bi trebalo da proverite u slučaju da planirate da sa sobom nosite isključivo ručni prtljag jeste da li vam je dozvoljeno da u avion unesete još jedan dodatni komad prtljaga kao što je tašna, mali ranac, laptop torba ili kesa sa duty free proizvodima koje ste kupili u free shop-u. Ova stavka vam je jako bitna jer se težina dodatnog prtljaga računa zasebno i u tom slučaju imate priliku da ponesete više stvari, a i da se bolje organizujete. 

 

#Pulse preporučuje

Ukoliko se odlučite za putovanje sa samo jednim komadom prtljaga, preporučujemo vam da razmislite o Pulse koferima za avion. Svi Pulse kofere izrađuju se od stoprocentnog polikarbonata. Ovaj materijal doprinosi da sama težina kofera bude minimalna (što znači da ukupna težina vaših stvari može biti veća) i istovremeno ima funkciju maksimalne otpornosti na oštećenja, habanja, ali i na kišu i druge vremenske prilike. 

 

O izboru idealnog kofera za put pisali smo na blogu Kako da izaberete idealan kofer

 

U našoj ponudi možete pronaći kofere za avion u više boja (zeleni, sivi, ljubičasti, plavi, žuti i crveni) i ono što bi još trebalo da znate jeste da svi koferi poseduju TSA LOCK sistem. Ovaj sistem  pruža maksimalnu zaštitu za vaše stvari, prvenstveno od krađe, a takođe poseduje i sistem otvaranja uz poseban ključ uz pomoć kojeg carina može jednostavno da izvrši bezbedonosnu proveru vašeg prtljaga. Samo podešavanje šifre je jednostavno (možete odavrati jednu od potencijačnih 1000 kombinacija), a možete promeniti i fabričku šifru što je jako zgodno, pogotovo u slučaju ako ste je zaboravili. 

 

Kada su u pitanju sportski rančevi, njihova prednost je minimalna težina, ali i činjenica da će vam sve stvari uvek biti blizu, bićete mobilniji, a kada se smestite, isti ranac možete koristiti i za svakodnevne aktivnosti.  

 

Ukoliko ste u dilemi da li da se odlučite za kofer ili sportski ranac, više o tome pisali smo u tekstovima: 

SPORTSKI RANAC ILI KOFER? KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆI PRTLJAG ZA PUT - koferi

SPORTSKI RANAC ILI KOFER? KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆI PRTLJAG ZA PUT - rančevi za putovanja

 

U našem asortimanu možete pronaći veliki izbor rančeva koji zadovoljavaju svaki ukus. U prethodno navedenom tekstu (SPORTSKI RANAC ILI KOFER? KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆI PRTLJAG ZA PUT - rančevi za putovanja izdvojili smo i vrste rančeva koje posebno preporučujemo za put, a kao glavne odlike Pulse rančeva izdvojili bismo udobnost i funkcionalnost. Svi rančevi poseduju dodatke poput: više odeljaka, futrole i zaštitne pregrade za laptopove, dodatke za audio uređaje, organizere za sitnije stvari, kabanice za zaštitu od kiše i slično. Ukoliko želite da pogledate kompletnu ponudu Pulse rančeva možete da posetite našu online prodavnicu

 

U kofer pakovati samo neophodno

Bez obzira na koliko dana planirate da otputujete, sve što vam je zaista neophodno za put može bez problema da stane u kofer ili sportski ranac. Da li ste od onih koji ne razmišljaju o stvarima koje će poneti na put i pakovanje ostavljate za poslednji trenutak ili se pak previše razmišljate i nosite nepotrebne stvari “za svaki slučaj”? Bilo da li spadate u prvu ili drugu grupu ljudi,  oba načina razmišljanja rezultiraju time da se na put ponese bar duplo više stvari nego što je zaista potrebno. Ono šta što izaberete da spakujete takođe je jako bitno. 

Ako se pravilan i pametan odabir samo neophodnih stvari udruži sa dobrim pakovanjem, u vašem prtljagu čak može i ostati mesta za sitnice i suvenire koje biste poneli u povratku. 

Nadamo se da smo vam ovim tekstom izneil sve prednosti odabira ručnog prtljaga za put avionom. Ukoliko ste se odlučili za ovu opciju, preporučujemo vam da pročitate i naš naredni blog jer ćemo vas uputiti u detaljnije savete za pakovanje i organizaciju kako bi vam se ova odluka zaista pokazala što praktičnijom. Ukoliko vam pak ova opcija nije privlačna i želite da razmislite i o komfornijoj varijanti, kompletnu ponudu Pulse kofera za putovanja možete pogledati ovde.


Podeli sa prijateljima: