Da li verujete svom koferu? Možda vam ovo pitanje zvuči čudno, ali iskusni putnici znaju da kofer mora biti najpouzdaniji saputnik. Ako vas izveneri i pokvari vam putovanje, onda ga višestruko plaćate. U ovom tekstu vam predstavljamo najvažnije kriterijume za odabir idealnog  kofera: materijal, zapremina, veličina, boja… Sve je važno. A evo i zašto.

Materijal kofera:

Da li pravite razliku između plastike i drugih materijala? Hajde da vam pomognemo. Plastika je krta, podložna pucanju pri udarcima i teška, dok je polikarbonat fleksibilan, otporan na udarce i druga oštećenja i znatno lakši. A kako da budete sigurni od kog materijala je kofer napravljen? Proverite na proizvođačkoj deklaraciji jer ovi materijali često na prvi pogled deluju isto, a razlika u kvalitetu je neuporediva. Pulse koferi napravljeni su stoprocentno od polikarbonata, a drške su od aluminijuma jer oba materijala obezbeđuju dugotrajnost i lakoću upotrebe.

Veličina kofera

Većina proizvođača, kao i Pulse, nude tri veličine kofera; veliki (28inči) 4kg, srednji (24inch), mali (20inch). Ako idete na porodični godišnji odmor najviše će vam odgovarati najveći kofer, srednja veličina je idealna za putovanja na nekoliko dana, a najmanji kofer, u veličini kabinskog prtljaga. je za one koji često putuju i nose malo odabranih stvari. Za porodicu je najbolje da ima sve tri veličine jer je pakovanje u gepek olakšano kombinovanjem različitih veličina. Preporučljivo je kombinovanje dve različite veličine: mali i srednji, veliki i mali. Tako ćete za jedno putovanje moći da iskoristite oba kofera, naročito ako idete porodično, ili u paru.

Težina kofera:

Kad smo kod veličine kofera, hajde da vidimo koje težine ih prate kada je reč o Pulse koferima: veliki – 4kg, srednji – 3.2kg, mali – 2.7kg. Težina je jako bitna, naročito kod najveće dimenzije kofera. Kupci uglavnom obraćaju pažnju na veličinu (zapreminu) i teže ka kupovini što većeg kofera, a zapravo veoma važan ograničavajući faktor su propisi aviokompanija gde je maksimalna težina 23kg. Na težinu utiče materijal od koga je kofer napravljen, a već smo rekli da je polikarbonat lakši od plastike.

Sistem zaključavanja kofera

 Da bi vaše stvari bile sigurne, nije dovoljno da imate mali katanac i ključić, koji se i dalje koriste na mnogim koferima. TSA LOCK (Transport Security Administration) je patentiran sistem koji obezbeđuje zaštitu od krađe kao i olakšan sistem otvaranja i provere od strane carinskih organa. Trocifrena kombinacija šifre se lako memoriše i moguća je promena fabričke šifre (000) po potrebi.

Boje kofera:

Iskusni prodavci kažu da su najprodavanije boje crna, siva, teget, dakle klasične boje koje mogu koristiti i muškarci i žene. Međutim, naš savet je da kupujete kofere u jarkim bojama zbog lakšeg uočavanja na pokretnoj traci na aerodromu, kao i zbog sprečavanja krađe u raznim situacijama. Boje koje preporučujemo su žuta i plava, jer su sigurno manje zastupljene od drugih.

Točkovi kofera:

 Koferi sa četiri točkića ubedljivo su najpraktičniji jer se mogu lako rotirati u različitim pravcima. Ovo je naročito zgodno za one koji često putuju avionom. Mnogo su pokretljiviji nego koferi sa dva točka i olakšavaju vam kretanje. Bitno je da točkići budu prevučeni silikonom, jer će se manje habati, kao i da budu dobro pričvršćeni za ram kofera.

Garancija Pulse kofera:

Pulse daje garanciju za sve eventualne fabričke nedostatke koje kofer ispolji u roku od 25 meseci od momenta kupovine. Jako je bitno da znate da proizvođač ne odgovara za eventualna oštećenja nastala fizičkim putem, najčešće od strane aerodromskog osoblja. Za te slučajeve odgovara avio kompanija i treba se obratiti aerodromskoj službi za izgubljen prtljag koja pravi zapisnik o nastaloj šteti.

Ukoliko kofer koji birate ispunjava sve navedene kriterijume, znajte da nećete brinuti. Preostaje vam da se spakujete i da se lepo provedete na putovanju. Pišite nam ako imate neka pitanja i nedoumice, a ukoliko planirate putovanje uskoro, pogledajte najnoviju kolekciju Pulse kofera na sledećem linku.

https://pulseserbia.com/category/putni-program/koferi/6426/ Podeli sa prijateljima: