Sezona godišnjih odmora je pred nama. Pojedini su se već odlučili za neku popularnu turističku destinaciju dok su neki još u nedoumici oko odabira savršenog mesta na kojem će provesti zasluženi odmor. 

Prošla godina je ceo svet ograničila kada je kretanje u pitanju. Sada je situacija drugačija. Otvaraju se granice, agencije su prenatrpane upitima i pozivima, rezervišu su aranžmani za predstojeću letnju sezonu itd. 

Kada je planiranje putovanja u pitanju, naročito kod porodičnih putovanja, skoro uvek se javi problem oko pakovanja. Koliko kofera poneti? Da li će sve stvari stati u prtljag? Kako da budete sigurni da niste nešto zaboravili? Sve su ovo uobičajena pitanja koja itekako mogu pokvariti pozitivnu energiju i adrenalin koji osećamo pred svaki polazak na put. 

U nastavku teksta predstavićemo vam nekoliko trikova koji vam mogu olakšati pakovanje stvari bez stresa i bojazni da ćete nešto propustiti da ponesete. 


Uložite novac u kvalitetne kofere - Pulse nudi odličan izbor

Za početak, veoma važna stvar za sve one koji vole da putuju i često odlaze na raznorazne turističke destinacije jeste posedovanje adekvatne opreme za put. Ovde pre svega mislimo na kvalitetne kofere i torbe u kojima je prostor tako organizovan da će vam bez problema u njih stati sve što ste planirali da ponesete.  

Dakle, ako još uvek putujete sa raštimovanim koferima kojima nedostaje po neki točkić ili koristite torbe još iz prošlog veka sa oslabljenim ručkama, sada je vreme da pred predstojeći odmor priuštite sebi izdržljiv i fleksibilan kofer kojeg ćete moći da koristite duži niz godina. 

Ako niste sigurni koji kofer da izaberete, dovoljno je da se raspitate od kakvog materijala su napravljeni. Aluminijumski koferi su možda teži kada je nošenje u pitanju, ali su zato veoma izdržljivi pa nećete doći u situaciju da vam se u sred puta pokvari rajsferšlus ili se pocepa tokom transporta. 

Prednost kofera u odnosu na torbe je ta što nam kofer znatno pomaže nošenje spakovanih stvari jer poseduje određena pomagala koja olakšavaju rukovanje. Naravno, radi se o točkićima i teleskopskim drškama koje nam omogućavaju da bez ikakvih problema i opterećenja prenesemo stvari do smeštajnog mesta. 

U našoj online prodavnici možete, između ostalih, pronaći kofere koji su po svojoj strukturi lagani a pri tom veoma izdržljivi, a istovremeno otporni na udarce tokom transporta, sa adekvatnim sistemom zaštite kada se radi o bezbednosti vaših ličnih stvari. 


Kakvu vrstu torbi treba izabrati za putovanja?

Odgovor može zavisiti od nekoliko faktora s obzirom da ne postoji jedinstven model torbe idealan za sve prilike. Pa tako, klasična putna torba bez točkića je dobra solucija ukoliko je nećete dugo nositi. Takođe, tradicionalna putna torba u kojoj se stvari pakuju od dna ka vrhu sa patentnim zatvaračem sa strane idealne su u situaciji kada menjate više vrsta prevoza (avion, autobus, brod i sl.) jer su praktične i mobilnije od glomaznih i teških kofera. 


Za bolju organizaciju stvari u koferu ili torbi obratite pažnju na sledeće

Bilo da ste se odlučili za svoju omiljenu putnu torbu ili porodičan kofer prilikom pakovanja, veoma je važno i na koji način ćete pristupiti samoj organizaciji slaganja stvari. 

Zlatno pravilo koje će vas poštedeti nervoze i muke tokom pakovanja jeste da na put ponesete samo neophodne stvari, tj. one stvari koje ćete sve vreme odmora stvarno nositi i koje vam neće bespotrebno stajati u ormaru. Postoje stvari koje nam zauzimaju više prostora u koferu kao i one koje mogu stati sa strane ili u zadžepak. 

Treba da znate da se uvek prvo pakuju krupnije stvari poput peškira, obuće, pantalona i sl, pa je zato važno da dobro predvidite koliko ćete slobodnog mesta imati za ostale “sitnije” potrepštine. 


Za pakovanje patika možete koristiti torbicu za patike

Ukoliko na put nosite patike, sigurno se pitate gde ih je najbolje spakovati. Mnogi proizvođači rančeva i putnih torbi nude opciju kupovine torbice koja je posebno dizajnirana za nošenje patika, naročito prilikom odlaska na put. Reč je o fleksibilnim rančevima koji imaju učkur na vrhu pa će vam tako patike biti savršeno upakovane, a da pri tom ne brinete da li će se u putu deformisati ili na neki način oštetiti. 

Još jedna sjajna caka kada je upotreba torbice za patike u pitanju je ta što je pored bolje organizacije u koferu  možete koristi i za odlaganje prljavih stvari na putovanjima. 

Pogledajte ponudu torbi za patike u našoj online prodavnici na ovom linku - https://pulseserbia.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/torbe-za-patike-i-fizicko/6445/


Ranac za put je nešto što se podrazumeva

Kada idete na putovanje uvek treba da imate pri ruci ranac za put u kojem ćete držati sve neophodne stvari koje će vam trebati tokom samog puta. Pa tako, ako putujete autobusom ili autom na more, u ranac možete smestiti vlažne maramice, flašicu sa vodom, novčanik, ali isto tako i sendviče koje ste napravili pred polazak i poneki slatkiš. Tu su još i nezaobilazni mobilni telefon ili muzički player sa vašom omiljenom muzikom i sl. Dakle, sve ovo nam može zatrebati tokom samog putovanja pa je shodno tome važno da nam uvek bude lako dostupno.

Veliki sportski rančevi su veoma funkcionalni kada su duža putovanja u pitanju. Većina njih ima po nekoliko pregrada pa tako znatno olakšavaju organizaciju stvari za put. Idealni su u situacijama kada morate da promenite više oblika transporta pre nego što stignete na željenu destinaciju jer su veoma mobilni i praktični s obzirom da će vam ruke u svakom trenutku biti slobodne. 

Manji rančevi mogu vam poslužiti za nešto kraća putovanja, obično kada putujete za vikend ili na neki izlet. 

Takođe, ako planirate na put da nosite računar, trebaće vam poseban ranac ili torba za ovu priliku. Ukoliko ne idete skoro nigde bez svog laptopa, čak i kad je odlazak na duži put u pitanju, pored kofera, ručnog ranca moraćete da ponesete i ranac koji je dizajniran upravo za ovu vrstu računarske opreme. 

Pogledajte ponudu torbi i rančeva za latop u našoj online prodavnici na ovom linku - https://pulseserbia.com/category/poslovne-torbe-i-rancevi/6432/


Neka svako dete ima svoj ranac na putu

Kada putujete sa decom, veoma je važno da svako od njih bude zaduženo za nošenje svojih ličnih stvari kako bi vama bilo lakše kada im nešto zatreba u toku puta. Pa tako, svako dete može imati sopstveni ranac u kojem će nositi vodu, omiljenu igračku i grickalice koje najviše voli. 

Za ovu svrhu vam može poslužiti i ranac za školu ukoliko nije previše težak i glomazan i pri tom zauzima puno mesta u prevoznom sredstvu. 


Budite odmah spremni za kupanje uz torbe za plažu

Ukoliko ste se zaputili na more ili neku drugu destinaciju gde ćete odmah po dolasku poželeti da se “bućnete”, najgor ešto može da se desi jeste da vam taj entuzijazam splasne jer pola sata ne možete da pronađete gde ste spakovali papuče, kupaći i ostalu opremu za plažu. Kako biste predupredili ovo, najbolje jeda kompletnu opremu za kupanje spakujete na jednom mestu, npr. u torbi za plažu koju ćete spakovati pri vrhu kofera i na taj način ćete biti spremni za kupanje za samo par minuta. 

A u slučaju da vam je potrebna nova torba za plažu, preporučujemo vam da pogledate ponudu u našoj online prodavnici - https://pulseserbia.com/category/torbe-za-plazu/6447/