Da li ste spremni za novi polazak u školu? Pogledajte naš popis školskih potrepština koji će vam pomoći da uštedite vreme i novac tokom kupovine školskih zaliha. 


Sve za školu - saveti pred nabavku

Pre nego što se deca vrate u školu napravite spisak školskog pribora koji će vam biti potreban i prođite kroz isti minimum dva puta. Čak i ako ove jeseni odaberete  školovanje od kuće, tj. online nastavu, i dalje je važno da je svaki učenik opremljen za uspešnu školsku godinu. Bilo da krenete od nule ili sortirate zalihe od prošle godine, koristite listu koju ste napravili kao vodič. Ako zaista želite početak školske godine bez stresa, ispišite listu koja odgovara vašim potrebama i ponesite je sa sobom u prodavnicu, kako biste mogli brzo i efikasno da završite kupovinu brzo izaći. Ili, ukoliko vršite kupovinu u školi online, takođe će vam unapred definisana lista biti od velike pomoći. Da krenemo redom:  


Rančevi za školu - vodite računa o veličini i potrebama uzrasta

Ako redovno pratite naš blog, sigurni smo da već napamet znate da rančevi moraju biti u skladu sa građom, uzrastom i potrebama deteta. Ukoliko dete kreće u prvi razred, onda je naša stroga preporuka da odaberete anatomske rančeve za školu. Ukoliko su u pitanju 2-4. razred i vaše dete već ima ranac od prethodne godine, obavezno proverite da li mu je taj ranac i dalje odgovarajući i u kakvom je stanju.  Ukoliko ranac odgovara detetu i i dalje je kao nov, onda je dovoljno da ga operete i eventualno podesite naramenice kako bi bolje pristajao. Ukoliko je dete preraslo ranac, vreme je da ponovo prošetate do našeg web shopa i da potražite nove opcije za vaše školarce. Preporučujemo da pogledate i nov mehanizam koji smo nedavno uvrstili u ponudu, a koji predstavlja način da nadogradite rančeve za školu. U pitanju je mehanizam koji omogućava da se rančevi po potrebi vuku i da ne moraju da se nose na leđima, a koji se opet lako sastavlja i odvaja od ranca kada je to potrebno. 


Kako odabrati ranac? 

Kada birate novi ranac, neophodno je da mislite na izdržljivost i trajnost. 

Deca svoje rančeve neretko bacaju na pod, šutiraju ispod sedišta i vuku preko igrališta. Izaberite onaj od jačeg, debljeg materijala kako bi mogao da podnese takvo rukovanje. Takođe,pogledajte kvalitet šavova, jer ako možete lako da izbrojite broj šavova po santimetru, verovatno je bolje da potražite kvalitetniji ranac. Manje šavova po santimetru znači da će spojevi brže pucatii. Proverite da li su sa unutrašnje strane šavovi prekriveni tkaninom a ako vidite neobrađene ivice koje se lako paraju, znajte da taj ranac nije napravljen da traje. 

Deca su posebno podložna povredama tokom perioda rasta i razvoja. Zbog toga je ergonomija ranca toliko bitna. Pored toga, sigurno želite da vašim voljenima bude ugodno. Zato pogledajte bolje kakve rančeve vaša deca imaju. Pomozite im da izgrade dobre navike koje se tiču pakovanja i nošenja ranca. Nabavite im novi ranac svake godine ili dve. Ako je ranac i dalje u dobrom stanju kada više ne odgovara po pitanju veličine, pogledajte da li odgovara vašoj mlađoj deci ili ga prosledite dalje.


Pernice su prva stvar koju bi trebalo da proverite nakon ranca

Kao objekat koji će čuvati školski pribor vašega školarca, ali istovremeno i ranac koji se ima (jer razni oštri predmeti mogu da oštete ranac), prva stvar na kojoj ne bi trebalo da štedite nakon ranca jesu pernice. Na raspolaganju vam je izbor između ovalnih (mekih) i tvrdih pernica na spratove. Uglavnom roditelji za decu početnih razreda zbog bolje organizacije biraju pernice na spratove dok starija deca preferiraju mekane pernice. Kada su u pitanju meke pernice, kao rešenje za manjak organizacije, u našu ponudu smo uvrstili meke pernice koje poseduju dodatnu pregradu sa organizerom koja znatno olakšava čitavu organizaciju pribora. Za koju god varijantu da se odlučite, verovatno će vašu decu obradovati i činjenica da u našoj ponudi možete naći pernice čiji dezeni se potpuno uklapaju sa određenim dezenima rančeva (ali i sa torbicama za fizičko) pa na taj način možete zaokružiti čitav komplet. Kompletnu ponudu pernica iz naše ponude pogledajte ovde - https://pulseserbia.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/pernice-peratonice/6444/


Sveske i olovke za školu

Za kupovinu svezaka je najbolje da sačekate da deca dobiju instrukcije iz škole šta im je tačno neophodno od svezaka za koji predmet. Međutim, uvek možete uzeti nekoliko svezaka različitih varijanti koje ćete sigurno iskoristiti. Kada konačno dođete do nabavke, uvek dajte prednost sveskama sa više listova i kvalitetnijim papirom koji se neće uvijati niti cepati prilikom brisanja. Kada su u pitanju olovke, gumice i ostali pribor za školu, preporuka je da nabavite kvalitetnije varijante koje ne samo da će duže trajati već neće prouzrokovati druge neugodnosti pri školskom radu deteta (npr. pucanje olovke svako malo, žuljevi na prstima od bojica koje se moraju prejako stiskati da bi ostavile trag itd, itd.)


Sve za školu za likovno - blok za crtanje i pribor za likovno

Blok za crtanje je neizostavni deo pribora za likovno koji se koristi od početnog do kranjeg razreda škole. Za ostali pribor je možda najbolje da sačekate da deca dobiju tačna uputstva od učitelja i nastavnika, ali, ono što se obično traži jesu bojice i flomasteri za početne razrede i tempere i vodene boje za decu viših razreda. 


Kompletan izbor pribora za školu pogledajte ovde - https://pulseserbia.com/category/skolski-pribor/6448/

Torbice za fizičko i sport

Ove torbice svakako nisu neophodne, ali su veoma korisne deci. Zahvaljujući njima patike i odeća za fizičko se mogu izdvojiti od ostalih sadržaja u rancu, a deca ih rado nose i zasebno. Veoma su zgodne i za treninge ili kao manja torbica za sitnice kada dete ide na izlet ili do parka. I ono što se deci najvipe dopada jeste činjenica da se može upariti sa rancem za školu. Svi znamo da nabavka školske opreme može da bude naporna stvar. I zato, da biste se oslobodili stresa, pogledajte spisak školskog pribora koji pokriva sve, od rančeva za školu i drugih neophodnih stvari, do sitnije opreme i onih sitnica koje nisu toliko neophodne, ali zaista mogu da olakšaju školske dane vašem detetu.