Vežite se, polećemo! Ili, u stvari, malo pričekajte, da pre poletanja spremite baš sve što vam je potrebno kako bi putovanje, bilo koje vrste i namere, prošlo bez ikakvih problema, bar u pogledu toga da niste zaboravili stvari koje su vam potrebne.

Ne postoji osoba kojoj se nije dogodilo da krene na putovanje, a da pri sedanju u autobus koji samo što nije krenuo ili pri čekiranju karte na aerodromu nije pomislila „pa kako zaboravih, a danima razmišljam o tome da se to ne desi?!“ Nekako je prirodno sasvim da se one najpotrebnije stvari, posebno neke sitnice, tako lako zaborave u momentu pakovanja, da izmaknu u tom procesu, a posle od kajanja nema ništa, jer ostaje ili parola „snađi se“ ili kupovina potrebnog. Da se sve to ne bi događalo potreban vam je spisak, kao deo savršene organizacije.

Online ili ofline to-do lista?

Život u digitalnoj eri nije uopšte loš, jer možete da ostavite podsetnike gde god poželite: na ceduljici na stolu, u rokovniku, mobilnom telefonu, na laptopu, a možete da ih iskombinujete i tako da jedni upućuju na druge. 

Odaberite da li više volite da kreirate spisak u online verziji ili da ga napišete rukom, neki popularni rokovnici i planeri čak često imaju vrlo lepo ukrašene stranice za to-do liste, što utiče da motivacija poraste, a onda šta god odabrali uzmite i započnite pisanje, jer nećemo ponavljati dva puta. Dobro, vi možete da skrolujete opet kroz tekst, ali nećete naći ništa novo ako ste već pazili na času. 

Neseser 1 – nega i lična higijena

Zašto je označen brojem videćete kada dođemo do broja 2, a do tada zapisujte. Lična higijena: četkica i pasta za zube, mini sapun za pranje ruku, putno pakovanje šampona i kupke za telo. Ovo je sasvim dovoljno za jedno putovanje, a količine odredite prema tome koliko ćete ostati. Kada su proizvodi za negu u pitanju savetujemo da kupite bočice koje mogu i u avionski prtljag, pa u njih da prespete sve ono šta koristite za umivanje i čišćenje lica, kremu, kremu sa zaštitnim faktorom, serume. Količina proizvoda i njihov broj je teško staviti na spisak, jer svako ima drugačiju rutinu, pa ovaj trenutak iskoristite da napravite pauzu od čitanja teksta, idite do svog kutka za ulepšavanje i popišite stvari koje su vam potrebne.

Neseser 2 – putna apoteka

Kako ste samo mislili da je neseser broj 2 nepotreban? A gde će svi lekovi, zar se na put kreće bez njih?! Po dobro isprobanom receptu naših majki, osnovni lekovi se nose uvek sa sobom, te ta torbica ili neseser moraju da sadrže neki probiotik, nešto protiv bolova, nešto protiv mučnine i nešto protiv temperature. Nije na odmet pridružiti im i antibiotik, a uz sve to i neku mast za alergiju od uboda insekata ili negovanje kože od opekotina, ukoliko je putovanje u toku leta ili je samo letovanje na moru. Naravno, svemu ovome pridodajte i neku terapiju ukoliko je imate, a ako je nemate, ovako osmišljena putna apoteka će biti sasvim dovoljna. Ne zaboravite i na koji flaster za žuljeve, jer putovanja su ujedno i  dugo šetnje, a žuljevi nepoželjni gosti koji samo banu.

Odeća

Pre nego počnete besomučno da pakujete sve što mislite da će vam biti potrebno pogledajte vremensku prognozu za mesto u koje idete tokom svih tih dana koje ćete tamo provesti. Naspram toga osmislite kombinacije za preko dana i uveče, a sve u skladu sa prirodom odmora. Kada ih osmislite, pojedinačno ih upakujte, spremite za odlaganje u torbe, a svemu tome dodajte još nekoliko jednostavnih majica i trenerku. Verujte, ništa vam više neće biti potrebno, jer organizovane kombinacije unapred štede vreme na putovanju, mesto u koferima i bespotrebno nošenje zaliha koje nećete ni obući, već samo nositi tamo-ovamo.

Pročitajte i: Trikovi za pakovanje kofera


Obuća

Kada već znate kombinacije koje nosite i vremenske uslove koji vas očekuju na putovanju, obuću je lako odvojiti. Ponesite par nejudobnije obuće, par koji će vam koristiti za neke elgantnije prilike i nešto kao rezervni par, dalje nije potrebno. Svakako je bolje da ostavite otvorenu opciju da kupite sebi nešto novo, nego da za sobom nosite celokupni cipelar samo iz straha da ne zatreba, a zatrebati neće kada ste organizovani u pakovanju i kada sve lepo stavite na spisak da prilikom pakovanja u torbu ili kofer ne zaboravite.


Najpotrebnije „sitnice“

A sad ono najvažnije, crvenim slovima ispišite i prilikom pakovanja posebno čekirajte: pasoš/lični dokument; novac; bankovna kartica; punjač; slušalice; karte; dobro raspoloženje! I, vreme je da sve spakujemo u kofer ili torbu koji će vam olakšati proces transporta!


#PULSEpreporučuje - Koji kofer ili torbu odabrati ?

Kada ste odlično organizovani, imate spisak koji vam ne dozvoljava da zaboravite sve ono što vam je na jednom putovanju potrebno, raspoloženje je odlično, kao i ekipa, samo fali kvalitetan kofer ili torba u koje će se sve smestiti, osim volje, ona ostaje isključivo kod vas. Pulse koferi su u tom pogledu nezamenljivi. 

Prilikom  pakovanja ćete uvek otkriti da je svaki segment kofera dobro osmišljen i predviđen za pakovanje određenih stvari, da li je to garderoba, da li je obuća, neke sitnice, ili neseseri, posebne vrećice sa obućom. Čvrsti su i stabilni, tako da ste sigurni da se u njima ništa neće preturati, gužvati, niti na taj način polomiti ili izmešati sa stvarima sa kojima ne bi trebalo.

Najvažnije od svega jeste to što Pulse koferi poseduju kvalitetne točkiće koji kofer drže stabilnim dok stoji, bez onih nervirajućih padova sa strane, napred i nazad, već stoje kako ih stavite i imaju dobru potporu dok ih vučete, okretanja levo desno ili zvuka koji privlači poglede svih koji se nađu u užoj i široj okolini kojom prolazite. Tu su i teleskopske drške podesive dužine koje će uticati da što jednostavnije prenosite svoj prtljag, te ojačanja kofera koja obezbeđuju unutrašnjost od udaraca, prenosa, koja ne čine da kofer bude sam po sebi težak, već lagan i jednostavan za korišćenje.

Ako vam je, pak, kofer u ovoj situaciji nepraktičan, postoje i Pulse torbe sa velikim zipovima koji doprinose da je moguće da se u mali prostor spakuje velika količina stvari uz jednostavno zakopčavanje, koje nije po sredini i na taj način ne zahteva napor i spajanje krajeva kako bi se dve strane rajsferšlusa spojile. Osim toga, za kraća putovanja, a nekad i avionske letove, torbe jesu praktičnije zbog prenošenja, pa kaiševi imaju ojačanje koje čini da nema žuljanja na ramenu, što je najvažnije, a sam kvalitet torbe garantuju jaki i izdržljivi materijali, pa nema opasnosti od bilo kakvih nelagodnosti tokom transporta bilo gde. 

Tako, kao poslednji i najvažniji plus stavljamo na Pulse torbe i kofere, čime je potrebno da se ziper povuče, sve zatvori i krene na planiranu destinaciju!


Podeli sa prijateljima: