Ukrasavanje školske sveske je kreativan način da izrazite svoj lični stil i učinite svakodnevne školske zadatke malo zabavnijim. Evo nekoliko ideja i tehnika kako da običnu svesku pretvorite u personalizovano umetničko delo.

Izaberite temu

Pre nego što počnete, odlučite se za temu ili šemu boja. To može biti zasnovano na vašim omiljenim bojama, hobijima, godišnjem dobu, omiljenoj životinji, ili čak fikcijskom liku. Usklađena tema će pomoći da vaše dekoracije budu harmonične.

Pripremite materijal

Prikupite materijale koji će vam biti potrebni. Neki popularni izbori uključuju:

  • Washi trake raznih boja i uzoraka
  • Nalepnice, uključujući slova, oblike i tematske pakete
  • Obojeni ili uzorčasti papiri
  • Lepak, makaze, i možda skalpel
  • Markeri, bojice ili boje
  • Pečati i jastučići s tintom
  • Fotografije ili isečci iz časopisa
  • Komadići tkanine

Obložite svesku

Počnite tako što ćete obložiti svesku. Možete koristiti obojeni ili uzorčasti papir ili čak tkaninu. Ako koristite papir, izmerite i isečite komad koji može da obuhvati korice sa dodatkom za preklapanje na ivicama. Lepak nanesite glatko. Tkaninu možete pričvrstiti prskajućim lepkom ili lepkom za tkanine. Oba načina pružaju trajnu i privlačnu osnovu za dalje ukrašavanje.

Dodajte Washi trake

Washi traka je dekorativna lepljiva traka koja je savršena za izradu rukotvorina. Dolazi u nebrojenim bojama i uzorcima i lako se može ukloniti ili premeštati. Koristite washi trake za stvaranje ivica, uzoraka ili okvira oko korica. Odlične su i za oblaganje sveske radi dodavanja kontrasta i interesa.

Koristite nalepnice

Nalepnice su brz i jednostavan način da dodate vizuelni interes i personalizaciju vašoj svesci. Možete naći nalepnice koje odgovaraju gotovo svakoj temi ili interesovanju. Složite nalepnice, kombinujte različite oblike i veličine, ili ih koristite da kreirate efekat kolaža. Nalepnice sa slovima mogu se koristiti za ispisivanje vašeg imena ili predmeta.

Kreirajte kolaže

Za još bolji izgled sveske, pokušajte kreirati kolaž. Možete koristiti isečke iz časopisa, odštampane fotografije ili čak delove drugih umetničkih dela. Rasporedite odabrane slike na korice i zalepite ih. Kada ste zadovoljni rasporedom, možda ćete želeti da preko celog kolaža stavite sloj prozirnog lepljivog papira ili koristite tehniku dekupaža za sjajni izgled.

Personalizujte crtežom ili slikanjem

Ako ste skloni umetnosti, razmislite o crtanju ili slikanju direktno na koricama. Koristite trajne markere, akrilne boje ili čak akvarele ako materijal korica to može da podnese. Možete crtati uzorke, pejzaže, omiljene likove ili apstraktne dizajne.

Redovna ažuriranja

Kako školska godina napreduje, možda ćete naći nove nalepnice, fotografije ili inspiracije. Ne bojte se dodati u svoju svesku ili promeniti njen dizajn. Ovo može održati vašu kreativnu energiju i učiniti vašu svesku dinamičnim delom školske godine.

Ukrasavanje školske sveske nije samo zabavan projekat, već je i način da vaš školski pribor postane personalizovaniji i zanimljiviji. Bez obzira da li volite jednostavne dizajne ili složenu umetnost, postoji metoda dekorisanja koja može odgovarati vašem ukusu i nivou veština. Uživajte u procesu i pustite da vaša kreativnost dođe do izražaja.


Podeli sa prijateljima: